Micii la grătar, dăunători pentru sănătate. La ce pericole te expui atunci când îi consumi

1 mai 2023 8:03   Sănătate
Ultima actualizare:

Specialiștii în sănătate ne atenționează asupra unor pericole care se ascund în micii şi în preparatele din carne, preparate pe grătar atunci când mergem la iarbă verde.

Pericolul din timpul sezonului grătarelor

Ziua muncii, 1 mai, deschide sezonul grătarelor de la iarbă verde, însă trebuie să fim atenți la ceea ce consumăm, spun medicii, pentru a nu ne pune sănătatea în pericol. Mai ales, din cauza faptului că, acest tip de carne este ținut, de multe ori, în condiții improprii.

Una dintre cele mai iubite preparate pentru grătar este carnea tocată sub forma micilor. Acest aliment de bază al petrecăreţilor de sezon cald este uneori şi alimentul care provoacă neplăceri şi afectează sănătatea. Şi asta pentru că în general carnea tocată poate conţine nu doar o carne selectată, ci poată să fie păstrată în condiţii improprii. Asta înseamnă că în momentul în care plecăm la soare şi luăm geanta frigorifică trebuie să fim foarte atenţi ce şi cum se decongelează. Zeama care provine din carne, uneori deranjantă, trebuie să vedem pe ce curge. Pentru că primul pas este un gust dezagreabil, iar următorul pas poate să fie chiar îmbolnăvirea. Nu mai discut de situaţia în care aceşti mici sunt lăsaţi la soare la dezgheţat, descoperit, în condiţiile în care nu suntem o ţară să spunem că nu mai avem acele insecte bâzâitoare care uneori îşi depun şi ouăle pe produsele noastre”, atenționează medicul Mihai Gafencu, de la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara, citat de Adevărul.

Cum ajungem să facem toxinfecție alimentară sau enterocolite

Medicul Mihai Gafencu spune că, de multe ori, ne îmbolnăvim și pentru că mâncăm la grătare mai mult decât trebuie. În plus, mai adaugă acesta, românii nici nu se spală pe mâini înainte de masă. Astfel, mulți dintre ei ajung la spital cu toxinfecție alimentară și cu enterocolite cu transmitetere virală.

Mai multe