Misterul orelor de somn. De ce între orele 3 și 5 trebuie să dormi obligatoriu

29 martie 2023 6:49   Sănătate
Ultima actualizare:

Somnul este la fel de important pentru sănătatea noastră precum mâncarea și apa. Puțini știu însă că anumite ore sunt extrem de importante pentru funcționarea bună a inimii plămânilor și ficatului. Fiecare oragan are un anumit interval orar în cursul nopții în care se reface. Dar pentru asta este obligatoriu somnul care, din păcate, este tulburat de multe ori de blocajele emoționale sau cele energetice, scrie IFL Science.

Pentru sanatate, este ideal sa ai un somn fara intreruperi, profund, revitalizant pentru că dimineața să te trezești odihnit. Statisticile arată însă că 35% dintre oameni nu dorm suficient.

Dacă adormim greu sau ne trezim constant la anumite ore ale nopții explicațiile sunt de la mâncarea pe care am servit-o la cină și care nu ne-a picat tocmai bine, până la o depresie neglijată sau chiar insomnie cronică.

Cauza pe care n-o luam de cele mai multe ori în calcul sunt blocajele emoționale sau cele energetice. Iată ce probleme ar putea apărea în funcție de intervalul orar în care ți se tulbura somnul.

Între 21.00 și 23.00 – Ești copleșit de stres

Pentru că te simți obosit, încerci să adormi devreme, dar nu te ia somnul. De cele mai multe ori, e de vină stresul, grijile de peste zi, de care nu reușesti sa te debarasezi.

Adrenalina mai poate fi responsabilă de dificultatea de a adormi la aceasta oră, dacă, de exemplu, ai facut sport sau te-ai enervat foarte tare cu puțin timp înainte de culcare. Agitația interioară poate avea legatură și afecțiuni ale glandei tiroide.Ca să reușești să dormi, se recomandă să ai o seară cât mai liniștită. Dacă mergi la sala, alege o oră de Yoga sau Pilates. Rezervă-ți timp pentru câteva minute de meditație înainte să te bagi în pat.

Între 23.00 și 1.00 – Probleme emoționale

Trezirea bruscă din somn în acest interval orar apare în special la persoanele emotive, timide, introvertite, care nu-si exprimă supărările și neliniștile. Este esenhțial să înveți să comunici, să iubești și să te iubești, să-ți accepți defectele și să te desprinzi din situațiile cauzatoare de dezechilibru emoțional.

Între 1.00 si 3.00 – Furie reprimată

Acest interval orar este corespunzator ficatului. Dacă te trezești între 1.00 și 3.00 dimineața, acest lucru se traduce prin furie, agresivitate, frustrări acumulate, stare permanentă de irascibilitate, impulsivitate excesivă. Pentru ca ficatul este responsabil de modul în care ne organizam, starea de agitație poate avea drept cauză o perioadă aglomerată, cu multe sarcini care te copleșesc.

Învață să te detașezi, fii mai calm, iar acest lucru poți să îl faci cu câteva minute de meditație zilnică.

Între 3.00 și 5.00 – Orele plămânilor

Aceste ore corespund plămânilor. Medicina chineza spune că aceștia sunt corespondenții tristeții profunde, ai pesimismului, suferinței, depresiei. Dacă ai dificultăți de a dormi în intervalul 3.00 - 5.00 dimineața, probabil te frământă o nemulțumire, o nedreptate. Dar chi8nezii mai spun că este un interval prielnic comunicării supranaturale, un semnal divin, o trezire a conștiinței tale care te avertizează că nu ești pe calea care ti-a fost pregatită și că te așteaptă o etapă superioară, o nouă călătorie spirituală, care să te ajute să evoluezi. Spune în gând o rugăciune sau fă câteva exerciții de respirație pentru a adormi loa loc la această oră. Ai grijă ca dormitorul să fie mereu aerisit și frumos parfumat.

Între 5.00 și 7.00 – Blocaj sentimental

Este necesar să devii conștient de emoțiile negative și să le elimini din viața ta. Poate ai rămas captivă într-o iubire din trecut sau te lași dominată de amintiri triste pe care ți-e greu să le depășești. Toate acestea sunt puse de medicina tradițională în legătură cu funcțiile intestinale. Tulburările de somn din acest interval le poți elimina printr-o cură de detoxificare trupească și spirituală, o perioadă de curățare de gânduri negative și de post alimentar.

Mai multe