Medicina revoluționară! Cancerul pulmonar, operabil printr-o incizie minusculă

Ultima actualizare:

Chirurgia pulmonară nu necesită întotdeauna incizii lungi, cicatrici mari și dureri postoperatorii intense. Una dintre cele mai recente evoluții în acest domeniu este chirurgia toracică asistată video (VATS) uniportal: o nouă abordare care permite ca și operațiile pulmonare majore să fie efectuate printr-o singură incizie mică.

image

Această metodă necesită o echipă cu experiență și tehnologie medicală avansată. Prin urmare, se efectuează într-un număr limitat de centre medicale din întreaga lume, cu chirurgi special pregătiți, se arată într-un comunicat de presă.

Iată și: Dr. Cristian Paleru: „Chimioterapia e otrăvire controlată, dar executată bine permite rezultate fantastice“

Prof. Dr. Semih Halezeroglu, unul dintre cei mai buni specialiști din lume, spune că din cele 258 de operații pe care le-a efectuat cu echipa sa în 2021, 211 - adică 82% - au fost operații VATS uniportale.

Vezi și: Cancerul pulmonar. Factori de risc, cum se depistează, stadiile bolii și tratament

E o intervenție chirurgicală minim invazivă, total închisă și recomandată la nivel global pentru pacienții cu cancer pulmonar. Incizia este de 3-4 cm, arterele pulmonare nu sunt deschise, iar extragerea tumorii şi a ganglionilor afectați se realizează prin aceeași deschidere.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net