Te simți permanent lipsit de energie? Care ar putea fi motivele și cum ai putea schimba acest aspect?

Se întâmplă ca oboseala să se manifeste pe o perioadă relativ scurtă, bazată adesea pe o schimbare bruscă în rutina de somn sau a extenuării în timpul unor perioade încărcate. De regulă, aceste situații se remediază în timp de la sine. Cauzele pot fi și unele psihologice, care iau amploare, spre exemplu, în urma unor evenimente neplăcute. Oboseala devine o problemă serioasă în momentul în care persistă pe o perioadă mai lungă de timp. Cu cât sesizezi mai rapid faptul că aceste stări au devenit constante, cu atat mai repede poți lua măsuri pentru a le combate. 

Foto: Unsplash.com
Foto: Unsplash.com

Iată ce modificări poți aduce în rutina ta pentru a scăpa de oboseală și monotonie!

Odihnă suficientă

Deși conștienți că trebuie sa avem un minim de opt ore dormite pe noapte, adesea sacrificăm somnul pentru alte activități. Considerăm că o cafea dis de dimineață va substitui orele de somn pierdute. Oricât ne-am dori, acestea nu pot fi înlocuite. În aceeași ordine de idei, somnul în exces poate provoca mai mult rău decât bine. În urma unei nopți mult mai lungi, ceasul tău biologic va transforma acest dezechilibru în oboseală. Dacă activitățile de zi cu zi nu te limitează atât de mult încât să fii nevoit să-ți faci un program, cel mai probabil nu ti-ai stabilit un interval anume de timp destinat somnului. Deși dormi suficiente ore, faptul că nu ai un program poate afecta nivelul de energie de pe parcursul zilei. 

Alimentație echilibrată

Un alt factor extern care influențează nivelul energiei este alimentația. Din lipsa timpului sau a iscusinței în bucatarie, tindem să consumăm tot ce este mai ușor de procurat, și anume fast food sau alimente semipreparate. Începe prin a renunța la acest obicei nesănătos și fă-ți un plan alimentar bogat în nutrienți, fibre și vitamine. Pe lângă fructe, legume și carne cât mai slabă, consumă brânzeturi, iaurt, nuci, migdale, ovăz și nu uita să te hidratezi. Încearcă pe cât posibil sa bei mai multă apă decât orice altă băutură și nu exagera cu dulciurile. Pe Auchan.ro vei putea găsi tot ceea ce ai nevoie pentru a-ți putea construi un plan alimentar echilibrat. 

Activitate fizică

O viață activă din punct de vedere fizic contribuie, fără îndoială, la funcționarea organismului în parametri normali. Dacă ești o persoană sedentară, oboseala se poate datora și acestui fapt. Introdu în rutina ta orice activitate ce implică efort fizic, chiar dacă la început va fi dificil. Pe măsură ce timpul trece, va deveni un obicei. Fie că vrei să mergi la o sală de fitness sau să faci sport acasă, nu te epuiza încă din primele zile. Corpul are nevoie de timp pentru a asimila ceea ce se petrece. Cu cât pui mai multă presiune pe tine la început, cu atât tentația de a renunța va fi mai mare. 

Hrană pentru suflet

După toate aceste eforturi pentru trup, care își găsesc finalitate în starea de bine într-un fel sau altul, este timpul sa acorzi atenție și cerințelor interioare. Fă-ți timp zilnic pentru hobby-ul tău și nu lăsa să treacă nicio zi fără sa faci ceva pentru tine. 

Pe măsură ce îți vei îmbunătăți stilul de viață, oboseala va dispărea complet. Ia atitudine înainte ca oboseala periodică sa devină oboseală cronică, căci în aceasta situație va trebui să apelezi la un medic specialist. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
cub horoscop 1 gif
Nu stii cum sa iti surprinzi cea mai buna prietena de ziua ei Iata cateva sfaturi de care sa tii cont jpg
Trei sfaturi pentru a ți transforma grădina într un sanctuar de relaxare jpg
zodii pixabay jpg
zodii meteoriti png
image
actualitate.net
image
actualitate.net