Preparatul pe care Mihaela Bilic îl recomandă la masa de Paște: „Aș mânca în tot timpul anului”

11 aprilie 2025 12:49   Sănătate

Mihaela Bilic a dezvăluit ce desert tradițional trebuie să se afle pe masa de Paște a iubitorilor de dulce. Pe lângă gustul delicios, acest preparat este și echilibrat din punct de vedere nutrițional.

Content image

Dr. Mihaela Bilic, în cartea sa „Sănătatea are gust”, oferă sfaturi prețioase despre cum să ne bucurăm de masa de Paște într-un mod echilibrat și sănătos, fără a ne simți vinovați pentru alegerea alimentelor.

Desertul tradițional de Paște pe care nutriționistul îl recomandă este pasca cu brânză dulce: „Este un produs echilibrat nutrițional, combinația dintre cozonac și brânză făcând mai degrabă din categoria «panificație» decât «cofetărie»”, a scris medicul.

Mihaela Bilic spune cum se prepară în mod sănătos pasca cu brânză dulce

Mihaela Bilic a lăudat, de asemenea, acest desert și în emisiunea Sinteza Zilei, de pe Antena 3, unde a spus că o pască pregătită în mod sănătos are un strat generos de brânză și puțin zahăr:

Pasca o ador. Eu pască aș mânca în tot timpul anului. Ador produsele lactate, iar brânza aceea în combinație cu coca de cozonac, înghit în sec. Atenție! Acum pasca începe să fie ca o tartă…

Pentru mine, pasca înseamnă jumătate din înălțimea ei să fie cocă de cozonac și brânza să fie deasupra de 2-3 degete, acum văd că începe să fie o tartă plină de brânză și cu un blat care este din ce în ce mai dulce.

Vă spuneam că în momentul în care ești un cofetar bun sau un patiser bun, trebuie să faci produsele să nu fie excesiv de dulci. Până la urmă, dacă pui zahărul mult în orice, oamenii vor consuma, dar ideea este să lași aroma fructelor, al făinii, al brânzei să se simtă, iar un produs care este prea dulce, va fi descalificat”, a mărturisit Mihaela Bilic.

Rețetă de pască cu brânză dulce și aluat pufos

Îți prezentăm o rețetă de pască cu aluat pufos și umplutură cremoasă de brânză dulce. Potrivit știrilorprotv.ro, pentru pregătirea acestui desert, ai nevoie de:

Pentru aluat:

- 300 g făină

- 2 gălbenușuri

- 40 g zahăr

- 190 ml lapte

- 60 g unt

- 12 g drojdie

- Zahăr vanilat

- Coajă de lămâie

Pentru umplutură:

- 300 g brânză dulce de vaci

- 50 g smântână

- 3 ouă

- 100 g stafide

- 100 g zahăr

- Coajă de lămâie

- 100 g stafide

- 30 g griș

- Esență de vanilie (opțional)


- Esență de portocală (opțional)


Cum prepari pasca cu brânză dulce

- Sfărâmi drojdia, adaugi apă călduță și câteva linguri de făină. Lași la crescut, apoi torni peste făina deja cernută. Frămânți aluatul până devine elastic, acoperi totul și lași la dospit într-un loc cald, până se dublează în volum, aproximativ o oră.

- Pentru umplutură, adaugi toate ingredientele într-un bol încăpător. Amesteci bine până la omogenizare. Poți adăuga esență de vanilie sau de portocală, după preferință.

- Întinzi aluatul în funcție de forma folosită, apoi adaugi umplutura și nivelezi bine.

- După ce ai uns pasca cu ou, o pui în cuptorul preîncălzit la 180°C și o lași timp de 40 de minute sau până când se rumenește. Poftă bună!

Mai multe