Remedii simple care te scapă de balonare. Cele mai simple trucuri
O problemă stânjenitoare o reprezintă balonarea, care apare în urma acumulării de gaze în intestine şi poate fi însoţită de crampe abdominale. Are impact nu doar de ordin estetic, ci afectează şi starea de spirit. Iată câteva sfaturi care te ajută să scapi de senzaţia de disconfort.
Plante
* Ghimbir, cardamom şi fenicul. Iei o linguriţă de ghimbir măcinat (pulbere), o linguriţă de cardamom şi de seminţe de fenicul. Amesteci toate ingredientele bine şi iei o linguriţă din aceasta compoziţie şi o pui într-o cană cu apă clocotită. Laşi la infuzat cel puţin 15 minute, strecori ceaiul şi bei acest ceai de două ori pe zi. Mai poţi să mesteci o bucăţică de ghimbir sau să bei un ceai de ghimbir, pentru că acestea te vor ajuta să ai o digestie bună şi vor ţine sub control formarea de gaze intestinale în stomac.
* Mentă. Pentru a prepara ceai de mentă, adaugă 1 lingură (1,5 grame) de frunze uscate de mentă, 1 pliculeţ de ceai sau 3 linguri (17 grame) de frunze proaspete de mentă la 1 cană (240 ml) de apă fiartă. Lasă amestecul la infuzat timp de 10 minute înainte de a-l strecura şi de a-l consuma.
* Pelin. Datorită gustului său, pelinul e uneori folosit în bitterul digestiv şi susţine eliberarea sucurilor digestive, care pot ajuta la optimizarea digestiei şi la reducerea balonării. Pentru a prepara ceaiul de pelin, foloseşte 1 linguriţă de plantă uscată la o cană de apă fiartă. Ţine amestecul la macerat 5 minute, strecoară apoi bea ceaiul îndulcit cu miere.
Trucuri
Dacă gazele intestinale nu se mişcă suficient de repede prin sistemul digestiv, pot provoca balonare şi disconfort. Câteva schimbări în rutina şi obiceiurile tale zilnice pot aduce uşurare. Iată câteva recomandări:
* Mănâncă încet şi mestecă bine mâncarea;
* Ai grijă să ai mese mai mici, mai des
* Fă o plimbare scurtă după masă
* Consumă băuturi la temperatura camerei
* Încearcă yoga: Anumite poziţii de yoga pot poziţiona muşchii din abdomen într-un mod care încurajează eliberarea excesului de gaz din tractul gastro-intestinal
* Consumă cât mai multe fibre, pentru că ajută la prevenirea constipaţiei şi a balonării. Totuşi, trebuie să creşti aportul de fibre treptat, pentru a permite organismului să se adapteze la această modificare a dietei, conform doc.ro.
* Încearcă masajul abdominal: Pune mâinile chiar deasupra osului şoldului drept şi mişcă-le într-o mişcare circular, cu o presiune uşoară în sus spre partea dreaptă a cutiei toracice. Masează direct pe zona superioară a abdomenului către partea stângă a cutiei toracice.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!