Șase alimente obligă corpul să slăbească. „Funcționează fenomenal”

9 octombrie 2024 5:16   Sănătate

O sănătate bună și un psihic tare sunt în strânsă legătură cu greutatea corporală, o spun toți specialiștii și mai ales cei care au reușit să scadă în greutate. Să fii slab nu te face să arăți doar bine, ci îți o stare de bună fizică și psihică. Internetul este plin de diete mai mult sau mai puțin utile și sănătoase. Există, șase alimente care, consumate zilnic au rezultate „fabuloase”, după cum spune unul dintre cei mai populari nutriționiști din lume.

Alimentele care obligă corpul să slăbească

Nutriționistul Pablo Ojeda, extrem de popular pe rețelele sociale, identifică șase alimente care ajută la stimularea arderea caloriilor: este vorba despre „alimente termogene” care cresc consumul energetic, scrie ABC.

După o vară cu multe excese, unul dintre obiectivele rămâne recuperarea formei fizice sau pur și simplu revenirea la rutină.

Nutriționistul Pablo Ojeda a arătat, în cadrul emisiunii „Las Mañanas de Kiss”, care sunt cele șase alimente care ajută la arderea caloriilor.

„Sunt „alimente termogene care obligă corpul să facă un efort suplimentar pentru a putea fi absorbite sau metabolizate”. Cu alte cuvinte, pot crește consumul energetic.

Alimentele termogene 

Primul exemplu este scorțișoara, care, după cum explică nutriționistul, „stabilizează nivelurile de zahăr din sânge și ajută la arderea grăsimilor”. De fapt, Ojeda recomandă să se bea cafeaua cu puțină scorțișoară dimineața, deoarece „funcționează fenomenal”.

Un alt aliment este piperul negru, care „conține un compus numit piperină și accelerează metabolismul”. „Pur și simplu gătind cu el ne va ajuta mult”, afirmă el.

De asemenea, ghimbirul „îmbunătățește digestia”, așa că recomandă să fie ras puțin peste diverse preparate sau să se prepare o infuzie.

Ojeda vorbește și despre un „clasic accelerant al metabolismului”: cafeina. În acest sens, el afirmă că „una dintre cele mai interesante opțiuni” sunt ceaiul verde și ceaiul matcha: „Sunt capabile să extragă energie din grăsime, așa că o dată sau de două ori pe zi, ceaiul verde este fenomenal”.

Ultimul aliment la care a făcut referire Pablo Ojeda în timpul intervenției sale în program este ardeiul iute, care oferă „puțin picant și veselie”.

Cele șase alimente care ajută la arderea grăsimilor

1.    Scorțișoară

2.    Piper negru

3.    Ghimbir

4.    Ceai verde

5.    Ceai matcha

6.    Ardei iute

Nutriționistul afirmă că sunt alimente de zi cu zi care pot fi introduse în dietă, deși avertizează că nu există miracole, deoarece nu se vor pierde „17 kilograme”, dar că „funcționează fenomenal” dacă sunt completate cu o activitate fizică și o rutină corectă.

Mai multe