„Sunt neurolog – aceasta este leguma pe care o mănânc în fiecare zi pentru sănătatea creierului”

Ultima actualizare:

Este bine știut că peștele, ouăle și nucile deschid lista celor mai  benefice alimente pentru creier, datorită conținutului lor ridicat de acizi grași omega-3. Acestea însă nu sunt singurele. De asemenea, o dietă bogată în legume și vegetale aduce beneficii majore creierului, iar din această categorie de legume una iese în evidență.

Ce este bun pentru intestin este bun și pentru creier

rsz legume   shutterstock jpg

Există mai multe motive cheie pentru care o dietă care include o mulțime de legume susține sănătatea creierului. Neurologul Dr. Lori Schneider, spune că unul din motive este că legumele sunt bogate în antioxidanți, care ajută la protejarea împotriva radicalilor liberi care pot provoca inflamații în întregul corp, inclusiv în creier, scrie Parade.

Cercetătorii științifici cred că acest lucru se datorează unei legături directe dintre creier și intestin, numită axa creier-intestin. Aceasta înseamnă că orice este bun pentru intestin este bun și pentru creier.

Toate legumele și vegetalele susțin sănătatea creierului, dar una, în mod special, este preferata neurologilor.   

Leguma preferată de neurologi

De exemplu, medicul neurolog, Lori Schneider susține că o mănâncă în fiecare zi pentru că este conștient de beneficiile extraordinare pe care le are în special pentru creier.

„Îmi place gustul lor și ador faptul că sunt bogate în proteine și fibre, sărace în calorii și grăsimi, conțin proprietăți antiinflamatorii și sunt bogate în mulți nutrienți”, explică ea, referindu-se la ciuperci.

Ea adaugă că beta-glucanii, un tip de fibre solubile legate de susținerea sănătății imunitare, se găsesc în pereții celulari ai ciupercilor.

„Ciupercile pot ajuta, de asemenea, la reglarea zahărului din sânge, la reducerea colesterolului și la scăderea riscului de cancer”, mai menționează ea.

Ciuperca „Coama -Leului”

Dr. Schneider spune că cercetările științifice au arătat beneficiile ciupercilor specifice creierului.

Există o multitudine de cercetări privind impactul ciupercilor asupra sănătății creierului, iar consumul frecvent stimulează creierul și îmbunătățește memoria”, explică ea.

Ea spune că un anumit tip de ciuperci, coama leului, a fost folosit în medicina tradițională chineză timp de secole pentru a atenua depresia, anxietatea și stresul.

„Acest lucru face ca ciupercile să fie foarte importante pentru bunăstarea mentală”, continuă ea.

Neurologul îndeamnă oamenii să se orienteze spre dieta mediteraneană:

 „Cea mai studiată dietă care a contribuit la susținerea sănătății creierului este dieta mediteraneană sănătoasă pentru inimă. Dacă cultura dvs. nu este mediteraneană, vă sugerez să includeți mai multe legume și fructe cu proteine ​​slabe care se încadrează în cultura dvs. Legumele probabil ajută la susținerea varietății de nutrienți de care are nevoie creierul nostru”, a mai spus ea potrivit sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
muncitori 1974 transfagarasan jpg
brasov poveste grimm jpg
b47 actu col polei jpeg
holera shutterstock 1203536896 jpg
vremea 1536x1024 jpg
penis jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net