Tipul de ciocolată care are peste 8g fibre, mai mult decât fasolea boabe sau pâinea cu tarâțe. Mihaela Bilic o recomandă: „Este un aliment funcțional cu numeroase beneficii”
Ciocolata nu este doar un dulce care ne încântă papilele gustative, ci poate fi și un aliat al sănătății, dacă este aleasă corect. Mihaela Bilic, specialist în nutriție, recomandă în mod special ciocolata neagră, subliniind că aceasta este un aliment funcțional cu numeroase beneficii pentru organism. Într-o postare recentă pe Instagram, Bilic explică de ce ciocolata neagră merită să fie preferată față de variantele cu lapte sau albă și cât de importantă este porția corectă pentru a profita de proprietățile sale nutritive.
Mihaela Bilic recomandă ciocolata neagră ca un aliment funcțional cu multiple beneficii pentru organism, după ce a împărtășit informații utile într-o postare recentă pe Instagram. Medicul nutriționist a explicat:
Ciocolata, dulcele cu efecte benefice
„Întrebarea zilei @10: Neagră, albă sau cu lapte? Cum cine, ciocolata! Este produsul premium la categoria dulciuri, conține multe substanțe psihoactive, are efect nutritiv, antioxidant, tonic, euforizant și afrodisiac, induce stare de bine și acționează similar unui produs antidepresiv. Când vrem ceva dulce, ciocolata să fie alegerea! Este un aliment funcțional cu numeroase beneficii pentru organism. Chiar dacă are în medie 550cal/100g, nu vă faceți griji, porția corectă înseamnă 10 g, nu toată tableta”, este mesajul publicat de Mihaela Bilic, pe pagina sa personală de Facebook.
Potrivit specialistului în nutriție, cu cât ciocolata este mai neagră, cu atât mai bine pentru organism:
„Ce culoare să alegem? Cu cât mai neagră cu atât mai bine, ca să profităm de tot ce e bun în bobul de cacao. În plus, ciocolata neagră are peste 8g fibre, mai mult decât fasolea boabe sau pâinea cu tărâțe!”.
Mihaela Bilic atrage atenția și asupra ciocolatei albe:
„Cea mai puțin recomandată este ciocolata albă cu 65g zahăr (față de 48g în varianta neagră) care, «palidă» fiind, pierde toate beneficiile antioxidante și psihoactive din cacao”.
Porția corectă și recomandarea zilei
Nutriționistul subliniază că porția ideală de ciocolată este de 10 g, pentru a profita de beneficii fără a exagera cu caloriile. În plus, ea recomandă un mic răsfăț:
„P. S. Având în vedere vremea de afară, astă-seară eu zic să luați doză dublă de ciocolată”.
Ciocolata neagră rămâne astfel alegerea ideală pentru cei care vor să combine gustul dulce cu beneficiile pentru sănătate.