Un aliment consumat de toată lumea pune în pericol sănătatea copiilor: „Conține până la 17 pliculețe de zahăr”

22 iulie 2024 16:35   Sănătate

Cu toții știm deja cât de importantă este dieta pentru sănătatea organismului nostru. Din acest motiv, încercăm mereu să consumăm produse cât mai sănătoase, iar acest lucru este și mai adevărat atunci când vine vorba despre mâncarea pe care o oferim copiilor noștri. Însă, chiar și un banal sandviș poate fi mai periculos decât am crede.

Atunci când pregătim pachetul copiilor noștri, cu toții încercăm să ne asigurăm că vor avea o masă cât mai sănătoasă, în timp ce sunt la școală. Cu toate acestea, un sandviș cu salam, nu doar că poate avea o mulțime de aditivi, dar și un conținut uriaș de zahăr!

„Vrem să-i facem un sandviș copilului, și luăm un salam cu 10-11 aditivi, ketchup cu 10-11 aditivi, un muștar cu 7-8 aditivi, o pâine cu 10 aditivi, păi doar în acel sandviș am ajuns la 50 de substanțe chimice din care mai mult de 70% se regăsesc în toate produsele folosite. Ceea ce înseamnă că luăm acea cantitate de 2, 3, 5 ori. Mai luăm după aceea și ceva dulce, mai bem și o băutură carbogazoasă, și ajungem la un mic dejun cocktail de 100 de aditivi la o singură masă.

Iar dacă ne uităm pe etichetă scrie cantitatea zilnică estimată, sau doza zilnică recomandată. Asta este valabil pentru un adult de 30 de ani, nu despre un puști de șapte ani”, a explicat Sorin Mierlea, potrivit Antena 3 CNN.

„Ajungem la un mic dejun cocktail de 100 de aditivi”

De asemenea, Sorin Mierlea mai atrage atenția asupra faptului că zahăr mai găsim și în alte produse extrem de comune, la care poate că mulți dintre noi nici nu ne-am gândi că ar conține acest ingredient. Mai precis, este vorba despre pâine, muștar și chiar și în salam! În final, un banal sandviș ce pare a conține ingrediente sănătoase ajunge să conțină mai mult zahăr decât o prăjitură.

„Și ne trezim că la o singură masă, într-un singur sandviș, găsim până la 17 pliculețe de zahăr. Păi dacă te pun să mănânci 17 pliculețe de zahăr acum, nu poți. Și ne trezim că avem copii, la vârste foarte fragede, insulino-dependenți”, mai spune Sorin Mierlea.

Mai multe