Vlad Ciurea a dezvăluit care este cea mai sănătoasă carne de pește: „Sunt dovedite aceste lucruri"

29 mai 2024 9:09   Sănătate

Peștele este recunoscut ca fiind o sursă bogată de nutrienți esențiali, iar consumul său regulat este asociat cu numeroase beneficii pentru sănătate, în special pentru inimă și creier. Dr. Vlad Ciurea, un reputat medic neurochirurg, a evidențiat importanța consumului de pește în cadrul unei diete echilibrate. Doctorul a dezvăluit care este cel mai sănătos pește pentru sănătatea creierului și pentru a beneficia de proprietățile sale nutritive.

Beneficiile consumului de pește pentru sănătate

Peștele este o excelentă sursă de proteine, vitamine și minerale esențiale pentru buna funcționare a organismului. De asemenea, este bogat în acizi grași Omega-3, care au un rol crucial în menținerea sănătății inimii și a creierului. Consumul regulat de pește este asociat cu reducerea riscului de boli cardiovasculare, îmbunătățirea funcțiilor cognitive și chiar reducerea riscului de depresie.

Cel mai sănătos pește pentru creier

Potrivit dr. Vlad Ciurea, anumite tipuri de pește sunt deosebit de benefice pentru sănătatea creierului datorită conținutului lor nutritiv specific. Peștii marini, în special cei care sunt răpitori și activi, sunt recomandați pentru aportul lor de proteine de înaltă calitate și acizi grași Omega-3. Printre aceștia, somonul sălbatic este considerat unul dintre cei mai sănătoși pești pentru creier, datorită conținutului său bogat de Omega-3 și de alte substanțe nutritive esențiale.

Dr. Ciurea subliniază importanța consumului de pește sălbatic în detrimentul celui de la crescătorie. Peștele sălbatic are tendința de a fi mai bogat în nutrienți și de a conține nivele mai ridicate de acizi grași Omega-3 decât cel de la crescătorie. Alegerea peștelui sălbatic poate contribui la maximizarea beneficiilor pentru sănătate.

„Se consideră că peștele marin este cel mai bun, sigur că somonul sălbatic, nu cel de crescătorie. La pești sunt cei statici, care nu sunt atât de benefici pentru creier și cei activi, răpitori. Cantitatea de proteine din acel pește merge foarte bine pentru celula nervoasă. Sunt dovedite aceste lucruri. Și România, într-adevăr, a trecut treptat de la alimentația care a fost predominant cu carne, spre alimentația vegetală și alimentația cu pește”, a spus renumitul medic.

Mai multe