Cum să te protejezi împotriva atacurilor cibernetice, chiar dacă ai un Android

27 iunie 2022 13:05   Tehnologie

Android este printre cele mai folosite sisteme de operare din lume, iar asta înseamnă că sunt printre cele mai ușor de atacat de către hackeri. Totuși, cât de mult te poate ajuta un antivirus împotriva acestor probleme?

Software-urile antivirus le sunt recomandate utilizatorilor de PC de ani buni de zile, iar cu această ocazie, Microsoft a dezvoltat propriul sistem pentru a lupta împotriva hackerilor. Ce știm despre telefoanele cu Android și securitatea lor?

Cum funcționează antivirusul integrat în sistem?

Sunt mai multe actualizări de securitate, care sunt atribuite sistemului Play Protect, printre care se numără și funcția Find My Device. Chiar și așa, punctul principal al Play Protect este funcția de antivirus. 

Dacă alegi să folosești un antivirus, încearcă-le pe următoarele: Cele mai bune programe antivirus pentru a te proteja împotriva atacurilor cibernetice

Fiecare telefon cu Android ce are Google Play Store este echipat și cu Play Protect. Ca să vezi dacă ai această actualizare instalată, observă dacă mesajul „No Harmful Apps Found” apare în partea de sus a ecranului, atunci când intri pe Play Store. 

În ciuda acestui Play Protect, unele telefoane nu au acces la această actualizare de securitate din diverse motive: sunt prea vechi sau nu au acces la toate actualizările privind sistemul de operare.

Cât de periculoase sunt, de fapt, atacurile cibernetice: Avertismentul lansat de Germania. Dezinstalează această aplicație, dacă se regăsește în PC-ul sau telefonul tău

Ce telefoane sunt cele mai sigure?

Printre telefoanele cu Android ce au parte de actualizări de securitate continuă se enumeră Google Pixel sau chiar Samsung Galaxy. Și Google, dar și Samsung sunt printre cele mai sigure alegeri atunci când vine vorba de securitatea sistemului de operare. 

Totuși, este necesar un antivirus? Aceleași reguli de securitate se aplică și în cazul telefoanelor cu Android. Astfel, este foarte important să-ți iei aplicațiile doar din sursele oficiale, precum Google Play Store. De asemenea, e foarte important să nu tragi aplicații de pe website-uri ce nu inspiră încredere.

De asemenea, recomandările au în vedere și descărcarea unui antivirus împotriva potențialilor atacatori ce încearcă să-ți fure datele personale sau datele cardului bancar. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe