Cum să-ți încarci corect telefonul încât să te ferești de incendii

8 februarie 2022 12:15   Tehnologie
Ultima actualizare:

Dacă ești ca mine, primul lucru pe care-l faci când ajungi acasă sau te pregătești să dormi este să-ți bagi telefonul la încărcat, încât, la fel ca tine, să fie încărcat pentru ziua următoare.

Problema este că nu este chiar atât de odihnitor ca un dispozitiv să petreacă o treime din zi la încărcat, când acesta poate fi încărcat complet în doar câteva ore.

Utilizatorii trebuie să ia în vedere că modul în care smartphone-ul sau chiar alte dispozitive nu se încarcă într-un mod foarte „sănătos” pentru acestea. 

Observă cum se încărcă și cât se încălzește telefonul tău

Ce poți face pentru a încărca telefonul tău într-un mod cât mai prielnic? Trebuie să iei în vedere că o uzură prematură a telefonului tău te-ar putea lăsa fără garanția de care beneficiezi sau, mai rău, să trebuiască să achiziționezi un alt telefon, care să ofere tot ce ai căutat în dispozitivul pe care l-ai achiziționat acum mult timp.  

În primul rând, ar trebui să observi cât de repede se încarcă telefonul tău. Dacă este unul de ultimă generație, poți observa că o încărcare rapidă se poate face în 30 de minute, perioadă în care dispozitivul tău poate ajunge chiar și la 50%. Pentru a ajunge la o asemenea performanță, e recomandat să-ți achiziționezi un încărcător rapid ce se bucură de tehnologia de ultimă generație. Nu-ți face griji, dar majoritatea telefoanelor vin deja echipate cu un astfel de încărcător, iar unul cumpărat dintr-un magazin de specialitate nu depășește suma de 90 de lei. 

Bateria portabilă, prietenul tău cel mai bun

Desigur, Google și Apple au integrat un sistem de încarcare optimizată a bateriei, atât pe iOS, cât și pe Android. Prin acest sistem, încărcarea telefonului se oprește când dispozitivul atinge 80%, restul fiind adăugat pe parcursul nopții, în timp ce tu dormi, pentru a nu deteriora bateria.

Chiar și așa, fiecare dintre noi am observat că telefonul nostru este extrem de fierbinte dimineața, cu tot cu optimizarea procesului de încărcare a bateriei. Bineînțeles, există riscul ca telefoanele ce stau la încărcare să ia foc, dar acest eveniment este extrem de rar, dar el există, arată ZDNet.

Utilizatorii pot ar putea să-și reîncarce telefoanele în timpul zilei. Recomandările arată că o încărcare sau două, în timpul zilei, este mai mult decât suficient pentru a asigura o încărcare sănătoasă a dispozitivului tău. De asemenea, pentru a fi sigur că nu rămâi fără baterie, poți să-ți achiziționezi o baterie portabilă, majoritatea celor de pe piață oferind o capacitate de 10.000 mAh, fiind suficient pentru telefonul tău. Dacă ți se pare că nu-ți ajunge, poți urma exemplul lui Handy Geng, care și-a făcut propria baterie de 27.000.000mAh.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Mai multe