OnePlus Nord CE se alătură listei de telefoane care explodează în buzunar

12 ianuarie 2022 10:13   Tehnologie
Ultima actualizare:

Cazul straniu al telefoanelor OnePlus care explodează continuă, iar de data asta vinovatul principal este modelul OnePlus Nord CE. Victima ghinionistă, în persoana utilizatorului de OnePlus Dushyant Goswami, a postat pe Twitter imagini cu propriul One Plus Nord CE prăjit. Goswami povestea cum i-a explodat dispozitivul chiar când l-a scos din buzunar.

Din păcate, postarea inițială a fost ștearsă, dar site-ul 91mobiles.com a prezervat textul: „Dețin un telefon de la marca foarte populară ONEPLUS, care promite cea mai bună calitate. Telefonul meu are doar 6 luni și a explodat literalmente ieri, în timp ce tocmai l-am scos din buzunar. Nu este doar rău, ci fatal. Se consideră brandul răspunzător pentru accident?”

Într-un Tweet ulterior, Goswami a descris cum s-a soluționat cazul: „Vă mulțumesc tuturor pentru sprijin. Ieri, la 20:00, echipa OnePlus m-a sunat și mi-a promis că-mi vor trimite un nou telefon până marți”. Ambele mesaje sunt în prezent șterse definitiv de pe Twitter, semn că Goswami și-a retras „plângerile” ca urmare a faptului că OnePlus a înlocuit dispozitivul defect.

Prima dată când un dispozitiv OnePlus este implicat într-un asemenea accident a fost în luna august a anului trecut, când, conform Wccftech, un OnePlus Nord 2 5G s-a prăjit bine de tot după ce i-a explodat bateria. Acest caz s-a soldat cu o victimă rănită însă, femeia care deținea telefonul fiind aruncată de pe bicicleta pe care se afla în timpul accidentului.

OnePlus a postat o declarație oficială după accident, în care scria: „Prioritatea noastră principală este sănătatea și siguranța clienților noștri. Am luat legătura cu utilizatorul în cauză imediat după ce am aflat despre acest incident și am inițiat o investigație internă amănunțită. Rezultatele indică faptul că deteriorarea acestui dispozitiv a fost cauzată de un incident izolat care implică factori externi și vreo problemă de fabricație sau de produs. Cu toate acestea, rămânem în strânsă legătură cu acest utilizator și ne-am oferit sprijinul pentru a le răspunde îngrijorărilor și a le asigura sănătatea.”

Și aceste imagini postate pe Twitter au dispărut rapid, sugerând că s-a speța s-a încheiat amiabil. Dar, cum nimic ce ajunge pe internet nu dispare vreodată, iată suspectul principal.

Aceasta ar putea fi strict o problemă care ține controlul calității, nefiind raportate alte cazuri de de OnePlus-uri explozive în afara Indiei.

Mai multe