VIDEO. Furtuna a scufundat un velier și mai multe bărci, la Constanța

19 noiembrie 2023 12:45   Actualitate

Un velier şi mai multe bărci pescăreşti s-au scufundat în portul turistic Tomis din municipiul Constanţa, din cauza vântului puternic şi a ploii torenţiale din acest weekend. Imaginile au fost postate pe rețelele sociale. Constanța este de sâmbătă sub Cod roșu de vânt puternic și ploi torebțiale. Oamenii au fost avertizați prin mesaje Ro-Alert să evite deplasările și să se adăpostească.

Potrivit imaginilor apărute în spaţiul public, aproape toate bărcile, care erau ancorate la marginea falezei unde se află terasele din portul Tomis, s-au scufundat din cauza vântului puternic și a valurilor foarte mari.

Ca urmare a vijeliei, duminică dimineaţă autoritățile au decis ca toate porturile să fie închise, conform centrului Infotrafic din cadrul Poliţiei Române.

Furtuna a făcut ravagii

Furtuna care s-a abătut sâmbătă seara asupra județului Constanța a făcut ravagii.

În municipiul Constanța, străzile au fost complet acoperite de ape, ca urmare a ploilor torențiale, iar șoferii surprinși în trafic au rămas blocați cu mașinile din cauza autobuzelor electrice care n-au mai putut porni.

Tot din cauza furtunii reactorul 1 al centralei nucleare de la Cernavodă s-a deconectat automat de la rețea, iar turbinele eoliene s-au oprit din motive de siguranță.

Constanța și Tulcea au fost până în această dimineață sub avertizare cod roșu de vreme rea, ploi abundente și vânt puternic.

Mai multe cartiere din Constanța și 46 de localităţi din judeţ nu sunt alimentate cu apă şi electricitate din cauza vremii severe, potrivit Agerpres.

Pompierii au avut 230 de misiuni în doar câteva ore

În total, de de sâmbătă până duminică la ora 10,00, la 112 au fost primite, peste 700 de apeluri în care oamenii din județul Constanţa au semnalat diverse situații generate de ploile torențiale și vijelii.

„Pompierii au executat până la ora 10,00 peste 230 de misiuni, finalizate cu succes: 140 de copaci degajaţi, intervenţii privind 40 de autoturisme avariate, 30 de acoperişuri smulse şi degajate, alte situaţii. La această oră, 46 de localităţi sunt afectate de fenomenele meteorologice, respective alimentarea cu apă şi energie electrică. În urma fenomenelor meteo extreme produse în cursul nopţii nu au fost înregistrate victime”, a anunțat ISU Dobrogea.

„Rugăm cetăţenii să rămână la adăpost, să nu iasă din casă decât dacă situaţia o impune”, au transmis reprezentanţii ISU, potrivit Agerpres.

Mai multe