Vremea rea a creat haos pe șoselele din țară. Centrul Infotrafic anunță ce drumuri sunt afectate, iar ANM emite un nou cod de vânt puternic

Vremea din acest weekend a dat peste cap traficul din țară. Pe mai multe șosele se circulă, duminică dimineață, în condiții de ploaie și vizibilitate redusă. Pe unele porţiuni din A2 şi A4 se semnalează vânt puternic. Tot din cauza vântului, toate porturile de la Marea Neagră rămân închise.

Vremea rea a creat haos pe șoselele din țară / foto: adevarul
Vremea rea a creat haos pe șoselele din țară / foto: adevarul

Așadar, potrivit Centrului Infotrafic, la ora 7.00 nu erau autostrăzi sau drumuri naţionale cu circulaţia restricţionată ca urmare a condiţiilor meteorologice sau din cauza vreunui eveniment rutier, dar se circulă în condiții dificile.

„La nivel naţional, plouă în judeţele Alba, Constanţa şi Tulcea, se circulă în condiţiile unui carosabil umed în majoritatea zonelor din ţară, temperaturile sunt pozitive în general, fără probleme de formare a poleiului, fără evenimente rutiere produse. În zonele înalte de munte, circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă, precipitaţiile s-au oprit, nefiind restricţii de trafic. Se acţionează cu utilaje şi material antiderapant”, arată sursa citată.

Pe autostrada A1 Bucureşti-Piteşti nu sunt precipitaţii, dar carosabilul este parţial umed.

Pe A1 Sibiu-Deva plouă, carosabilul este umed, iar vizibilitatea redusă sub 150 de metri, din cauza ceţii, pe tronsonul kilometric 225-292.

Şi pe A10 Sebeş-Turda plouă, carosabilul fiind umed.

Pe A2 Bucureşti-Constanţa, între kilometrii 10-144 nu sunt precipitaţii, dar carosabilul este umed, vântul suflă puternic, iar pe tronsonul kilometric 144-212 plouă moderat, carosabilul e umed şi vântul puternic.

Pe A4 Ovidiu-Agigea se semnalează ploaie moderată, carosabil umed, vânt puternic.

Porturile de la Marea Neagră sunt în continuare închise

La fel cum s-a întâmplat și ieri, toate porturile de la malul Mării Negre rămân închise din cauza vântului puternic.

„Sfătuim conducătorii auto să se informeze înainte de a pleca la drum despre condiţiile meteo-rutiere din zonele în care urmează să se deplaseze şi să-şi echipeze autovehiculele cu anvelopele de iarnă, în situaţia în care carosabilul este acoperit de zăpadă, gheaţă sau polei.

Reduceţi viteza, adaptând-o constant la condiţiile de drum, nu bruscaţi comenzile autovehiculelor, folosiţi sistemele de iluminare-dezaburire, evitaţi manevrele riscante şi asiguraţi-vă foarte bine înainte de schimbarea benzii.

De asemenea, pentru că vântul bate cu putere în unele zone, este foarte important să nu opriţi sau staţionaţi în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, panourilor publicitare sau altor obiecte pe care rafalele puternice le pot aduce pe autovehicule, putând crea distrugeri sau chiar rezulta victime”, transmit reprezentanţii Centrului Infotrafic.

ANM a emis un nou cod galben de vânt puternic

Duminică, meteorologii de la ANM au emis un cod galben de intensificări ale vântului, valabil în sudul Moldovei, estul Munteniei şi Dobrogea.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în intervalul orar 10:00 - 18:00, în judeţele Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 60...80 km/h.

Pe litoral şi în bazinul vestic al Mării Negre vor fi intensificări susţinute ale vântului, cu rafale în general de 85...90 km/h.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
1 zodii bani jpg jpeg
miri  foto   Shutterstock jpg
cancer jpg
florin calinescu png
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (1) jpg
enescu jpg
image png
eyes 1850812 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net