#Exclusiv Click!

Cum a ajuns Maria Popovici o femeie „frustrată” după divorț. Cu cine a plecat actrița în vacanță: „Umorul și hazul de necaz sunt mecanismele mele de apărare”

17 octombrie 2024 7:46   Interviurile Click!
Ultima actualizare:

Maria Popovici a divorțat, recent, de Alexandru Minculescu (zis Mincu) și a plecat în vacanță în Grecia cu… o prietenă. Actrița se pregătește intens luna aceasta pentru lansarea noului film în care joacă, alături de Mircea Bravo și Costel Bojog. Rolul pe care Maria l-a primit în film i se potrivește… mănușă.

Lungmetrajul „Moartea în vacanță”, o comedie spumoasă cu un subiect inedit, care îi are în rolurile principale pe îndrăgiții actori Mircea Bravo, Costel Bojog și Maria Popovici, va avea premiera în cinematografe pe data de 28 octombrie. 

Maria Popovici o interpretează în film pe Patricia Caș, o femeie singură, cu frustrări și un pic egoistă. De altfel, scenariul filmului a fost scris special pentru Costel Bojog și Maria Popovici, replicile fiind gândite pentru a reflecta perfect stilul și umorul unic al acestora.

Maria, care tocmai a trecut printr-un divorț în viața personală, ne-a vorbit despre această nouă provocare actoricească din viața ei. 

Maria Popovici: „Propunerea de a juca în film a venit ințial cu un refuz din partea mea”

Click!: Maria, cum ai primit propunerea să joci în „Moartea în vacanță”? 

Maria Popovici: Este o poveste amuzantă, pentru că propunerea a venit inițial cu un refuz din partea mea și acum, privind înapoi, mă bucur tare că s-a insistat pe subiect căci, iată, am ocazia să fac parte dintr-un proiect mișto.

Click!: Ce anume te-a atras la acest scenariu? Ce rol joci în film? 

Maria Popovici: Scenariul este foarte amuzant, o situație comică ofertantă și niște personaje aparent simpatice, dar în realitate negative, ceea ce nu putea rezulta decât într-o comedie savuroasă. Rolul meu este acela al unei femei frustrate, singure și un pic egosite, pe nume Patricia Caș.

Click!: Povestește-ne puțin despre atmosfera de filmări. Ați filmat și în Grecia, înțeleg…

Maria Popovici: Am avut parte de o atmosfera de lucru relaxantă, dar în același timp alături de niște adevărați profesioniști, de la regizor, la colegii actori și întreaga echipă. Am filmat o mare parte din film în Grecia, în insula Poros, a fost de vis.

Click!: Ai fost și în vacanță cu o prietenă în Grecia recent. De ce ai ales această destinație? Îți place? 

Maria, vacanță după divorț cu o prietenă în insula Lesbos

Maria Popovici: A fost o întâmplare că am ajuns în Grecia de curând cu prietena mea, am fost în Sigris, în insula Lesbos și am acompaniat-o într-un proiect de-al ei, dar totul s-a transformat într-o vacanță frumoasă.

Click!: De ce să vină românii la cinema să vadă acest film?

Maria Popovici: Pentru că este o comedie jucată de actori profesioniști care știu să își facă treaba și o să aibă parte de un film de calitate bine interpretat, scris, regizat și produs.

Click!: Ești o persoană plină de umor și în viața de zi cu zi? Cum te-ai descrie în trei cuvinte?

Maria Popovici: Sunt, umorul și hazul de necaz sunt mecanismele mele de apărare. M-aș descrie ca un om empatic, puternic și uneori anxios.

Click!:  Cum te vezi peste 5 ani?

Maria Popovici: Peste 5 ani mă văd mai înțeleaptă. Să sperăm macar…

Comedia „Moartea în vacanță” cu Mircea Bravo, Costel și Maria Popovici se lansează pe 28 octombrie, în cinematografe

Cel mai nou lungmetraj, „Moartea în vacanță”, o comedie spumoasă cu un subiect inedit, avându-i în rolurile principale pe îndrăgiții actori Mircea Bravo, Costel Bojog și Maria Popovici, va avea premiera pe data de 28 octombrie. 

Filmul îi urmărește pe Adrian (Mircea Bravo), Mihăiță (Costel Bojog) și Patricia (Maria Popovici) în peripețiile lor pline de haz, pe măsură ce încearcă să intre în grațiile Rodicăi (Mihaela Deceanu), o bătrână bogată și singură, în speranța că vor moșteni averea acesteia. 

Filmările au avut loc pe parcursul unei luni și jumătate în locații spectaculoase precum Insula Poros din Grecia, Veliko Tarnovo din Bulgaria, Cluj și Giurgiu în România.

„Ne-a plăcut tot timpul contrastul dintre moarte și comedie. Unele dintre cele mai amuzante momente din viața mea au fost la înmormântări, probabil pentru că în astfel de momente reprimi alte stări, iar umorul devine mult mai puternic,” a declarat Mircea Bravo, explicând inspirația din spatele temei filmului. „Moartea în vacanță” care nu este doar o poveste amuzantă, ci și o reflecție asupra modului în care percepem tragediile și relațiile umane.

 „Am scris personajele lor exact așa: Costel și Maria, fără să le spunem dinainte. Le-am arătat scenariul, le-a plăcut, au acceptat să joace în film. A contat foarte mult faptul că sunt prieteni și că vor lucra împreună,” a precizat regizorul Cristian Ilișuan.

Maria Popovici a divorțat recent de Mincu

Câștigătoarea concursului iUmor( de la Antena 1), Maria Popovici a anunțat, recent, despărțirea de comediantul Alexandru Minculescu (alias Mincu), după șase ani de relație. 

Cei doi comedianți nu au dorit, însă, să facă public motivul rupturii dintre ei, preferând discreția totală în ce privește relația lor.

„Salutare! Relația noastră s-a încheiat acum ceva timp de comun acord, dar am ales să nu facem asta public, pentru că nu considerăm că privește pe cineva. 

Se pare că vrei nu vrei, dacă ești persoană publică trebuie sa faci un anunț, mai ales după ce ți-ai expus relația așa mult timp. 

Ne-ar plăcea să vă rugăm să ne respectați dreptul la intimitate, dar știm și noi ca e aproape imposibil, așa că vă anunțăm că nu vom discuta vreodată subiectul în spațiul public. Mulțumim!”, a anunțat Maria Popovici, pe rețelele de socializare.

Maria Popovici și Mincu s-au cunoscut, în urmă cu mai mulți ani de zile, la facultatea de actorie unde studiau și de atunci au format un cuplu. 

Maria și Mincu și-au unit destinele în toamna anului 2018, atunci când s-au căsătorit la Starea Civilă.  În primăvara aceluiași an, cei doi îndrăgostiți au făcut și nunta, iar, recent, își cumpăraseră chiar o casă împreună, pe care au amenajat-o după bunul plac.

Maria Popovici este câștigătoarea sezonului 2 a emisiunii iUmor, difuzată de Antena 1.

Mai multe