„Visuri la cheie" a schimbat viața arhitecților! Interviu la dublu cu Alex Gavrilescu și Andrei Samoil

12 octombrie 2022 15:54   Interviurile Click!

Dacă e miercuri, la PRO TV se difuzează unul dintre cele mai îndrăgite programe tv, „Visuri la cheie”, care reuşeşte ediţie de ediţie să înregistreze audienţe-record. Reporterii Click! au stat de vorbă cu doi dintre arhitecţii acestui proiect, Andrei Samoil şi Alex Gavrilescu, şi vă spunem ce nu se vede pe micile ecrane. 

Alex Gavrilescu (34 de ani) este la al doilea sezon de „Visuri la cheie”. Este pasionat de tot ce înseamnă artă, desenează, sculptează, pictează, cântă la chitară şi are o experienţă de 18 ani în arhitectură.

Citește și: Show-ul care readuce oamenilor speranța în suflet, din nou la TV

În timp ce lucrează îi place să mediteze şi îşi ajută prietenii ori de câte ori aceştia apelează la el pentru lucrări de amenajări pentru casă. În ceea ce priveşte lucrările pentru clienţi, Alex spune că este bucuros că acum nu mai este nevoie să accepte orice ofertă de muncă pentru a supravieţui, aşa cum făcea în primii ani de muncă. 

Alex Gavrilescu: «Am devenit mai înţelegător între timp»

„Sezonul acesta mi s-a părut mai uşor. În echipă au apărut energii noi şi frumoase, precum Oana, Mara şi Andrei. Pe mine, personal, m-a schimbat mult primul an, de la percepţia vieţii până la comportamentul meu faţă de cei din jur, am devenit mai înţelegător şi mai empatic decât eram înainte după experienţa asta”, spune Alex Gavrilescu, care a mărturisit ce caz l-a impresionat cel mai mult până acum - cel al lui Zigmund, copilul care a rămas singur după ce și-a îngropat familia. 

Vezi și: E frumoasă și ludică! Ce pasiuni ascunse are Mara Ciubotaru 

Apropo de familie, şi pentru Alex aceasta este un subiect sensibil. Mai ales în această perioadă. Explică de ce: „Ai mei s-au mutat recent în Valencia şi ne petrecem timpul mai rar acum, vreau să cred că sunt un model de tată care nu îşi impune prea mult ideile şi gândirea asupra copiilor săi, încerc să le îndrum cât pot în ce îşi doresc ele şi să le învăţ să aleagă cu inima şi sufletul, nu cu mintea sau, mai rău, cu mintea celor din jurul lor. Pentru mine ce fac este familia mea adevarată, familia aia care când greşesc mă învaţă, nu mă ceartă, mă acceptă aşa cum sunt şi mă iubeşte orice aş face. Nu mi-a insuflat nimeni pasiunea pentru arhitectură, artă sau muzică, pur şi simplu, la mine a venit la fel de natural ca respiratul. Nu am practicat şi nu practic asta ca să epatez, impresionez sau să atrag atenţia într-un fel, asta simt să fac şi asta mă face să mă simt liber şi fericit. Nu pot să îmi imaginez să fac altceva”. 

Andrei Samoil: «Încerc să fiu cel mai bun tată din lume»

Andrei Samoil a revenit în echipa emisiunii după o pauză de şapte ani şi se declară foarte bucuros.

„De la ultimul sezon la care am participat, familia mea s-a mărit. După şapte ani în care am încercat fără rezultat, acum avem un copil, un băiat adorabil de care suntem foarte mândri. Pentru noi nu a fost chiar simplu, aşa că a fost foarte important să fiu alături de familia mea. Încerc să fiu cel mai bun tată din lume. Cel puţin pentru băiatul meu. Din afară, probabil că sunt perceput ca unul cel puţin nonconformist, dacă nu puţin bezmetic. Cu Victor fac tot felul de chestii de care cei din jur se miră sau li se par prea aventuroase, dar nouă ni se par normale. Mergem la căţărat, l-am învăţat să facă scufundări, l-am învăţat să schieze, mergem cu bicicletele, ne împuşcăm prin casă cu pistoalele de jucărie, ne gâdilăm... În principiu facem chestii «ca băieţii» şi mă bucur tare mult că-i plac şi le face cu bucurie. Atât timp cât el le cere, văd iniţiativa la el şi se bucură, eu sunt cel mai fericit tată din lume. În paralel, am tot dezvoltat proiectul pe care l-am fondat - Academia 1,61 (un program educaţional de dezvoltare personală prin turism de aventură). M-am bucurat să văd că acest proiect a tot crescut, frumos, sănătos şi îmbucurător, avem acum 30 de instructori, ne trec pragul cam 600 de participanţi în fiecare an, am reuşit să supravieţuim pandemiei şi în jurul proiectului s-a format o comunitate foarte frumoasă care apreciază deopotrivă aventura, cât şi educaţia”, ne-a povestit Andrei Samoil. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

Mai multe