Cum să reduci consumul de combustibil pentru un generator pe benzină
În rândurile următoare vei învăța cum să reduci consumul de combustibil la un generator pe benzină în cinci moduri. Dacă nu verifici constant, e posibil să pierzi mulți bani pe combustibil. Iată, însă, și câteva moduri în care să te asiguri că vei economisi banii pentru benzină!
Când achiziționezi generatorul, este esential să te interesezi care e rata de consum a carburantului. Pe măsură ce unitatea se învechește, acest lucru ar putea să se mai schimbe, însă nu prea mult.
Cum ai putea scădea consumul de benzină pentru generatorul tău
Pui generatorul în funcțiune de câteva ori pe lună? Sau poate îl folosești zilnic deoarece te afli într-o zonă izolată unde nu există rețea electrică. Aceste sfaturi te vor ajuta, chiar și în cazul în care îl folosești numai când există o pană de current.
1. Pune în funcțiune numai electrocasnicele absolut necesare
Dacă îți pui generatorul să funcționeze la 75% din capacitatea maximă, va consuma mai mult combustibil decât atunci când funcționează la doar 50% din capacitate. Chiar trebuie să utilizezi toată aparatura din casă?
Înainte să cumperi un generator, calculează necesarul de energie pentru casa sau afacerea ta. În felul acesta, vei cumpăra unul sufficient de mare. Totuși, există o diferență între a cumpăra pentru capacitate maximă și a-l folosi la capacitate maximă. Poți găsi un generator pe benzină adaptat nevoilor tale pe micul-fermier.ro.
Electrocasnicele esențiale sunt frigiderul, aerul condiționat, lumina, mașina de spălat, uscătorul etc. Când intervine o pană de current, nu ai nevoie de toate acestea. Așadar, folosește generatorul doar la 50%-70% din capacitate și acest lucru îți va economisi din bani.
Închide becurile și scoate din priză toate electrocasnicele de care nu ai nevoie. Dacă nu lucrezi la calculator sau nu te uiți la televizor, scoate-le din priză!
2. Întrețineți generatorul
Un generator funcționează pe un principiu asemănător mașinii. Dacă îl întreții cum trebuie, va folosi mai puțin combustibil. Dacă îl duci în service prea târziu, va folosi foarte multă energie.
Dacă are uleiul vechi, va consuma mai multă benzină. Dacă are un filtru de aer murdar, va avea nevoie de mai multă energie. Întreținerea lui presupune verificarea tuturor acestor detalii.
Poți să duci generatorul la service sau să te ocupi chiar tu de mentenanța lui și de înlocuirea pieselor. Chiar dacă unitatea pe care o deții are anumite funcții care să o protejeze de daune, tot ar trebui să o întreții la timp. Fă-i o verificare imediat ce observi o modificare a modului în care funcționează.
3. Nu pune generatorul să funcționeze la mai puțin de 50% din capacitate
Așa cum nu trebuie să-l folosești la mai mult de 50%-70% din capacitate, așa nu trebuie să-l folosești nici la o capacitate mai mică de această limită. Altfel, durata sa de viață va fi afectată.
Acest lucru se întâmplă deoarece nu ajunge la temperatura optimă de funcționare și motorul este pus în pericol.
Dacă este cazul, pune în funcțiune mai multe electrocasnice. În plus, nu merită să consume așa mult combustibil pentru nimic.
4. Folosește doar servicii și piese de schimb autentice
Atunci când duci generatorul la service sau înlocuiești o piesă, folosește doar materiale originale. Costă mai mult, dar vor ține mai mult timp, deci îți vei recupera banii. Folosește doar filtre de ulei sau de combustibil de care îți recomandă producătorul.
Verifică instrucțiunile din manualul de folosire pentru a ști ce tip de ulei trebuie să utilizezi. Folosește răcitorul recomandat și doar apă demineralizată.
5. Alege un generator de calitate
Este foarte scump să alegi ceva ieftin! Dacă deicizi asupra unui generator ieftin, trebuie să știi că va consuma mai mult combustibil. S-ar putea să descoperi că și piesele lui se uzează mai repede și va trebui să le schimbi mai des.
E mai bine să achiziționezi un generator de la mărci cunoscute, prezente de mulți ani pe piață. Dacă vine la pachet cu funcții care merită bani mai mulți, atunci cu atât mai bine!
Folosește aceste sfaturi pentru a reduce consumul generatorului tău și vei economisi mulți bani!
Verifică mereu unitatea în timpul funcționării. Dacă observi un fum negru și gros, e clar că ceva e în neregulă și că pierzi combustibil. Dacă observi un fum gros și albastru, însemnă că trebuie să înlocuiești o piesă.
Dacă vei face aceste două lucruri (să achiziționezi un generator de calitate adaptat nevoilor casei tale și să-l duci la service regulat), îi vei prelungi viața și nu vei mai cheltui așa mult pe combustibil.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!
Sursă foto: Pixabay.com