Ceaiul care creşte imunitatea și curăţă vasele de sânge:. Secretul dezvăluit de Lidia Fecioru: „Are o cantitate foarte mare de vitamina C”

28 mai 2023 7:48   Stil de viață
Ultima actualizare:

Ceaiul minune care curăță vasele de sânge și crește imunitatea dezvăluit de Lidia Fecioru!  Consumat de secole în Africa de Sud, a devenit o băutură îndrăgită în întreaga lume. Este o alternativă aromată, fără cofeină, la ceaiul negru și verde. Mai mult, susținătorii laudă rooibosul pentru potențialele sale beneficii pentru sănătate, susținând că antioxidanții săi pot proteja împotriva cancerului, a bolilor de inimă și a accidentului vascular cerebral.

Ceaiul care curăță vasele de sânge

Ceaiul Rooibos este cunoscut și sub numele de ceai roșu. Se prepară folosind frunze de la un arbust numit Aspalathus linearis, cultivat de obicei pe coasta de vest a Africii de Sud. Rooibos este un ceai din plante și nu este înrudit cu ceaiul negru sau verde. Acesta, în mod tradițional, este făcut prin fermentarea frunzelor, ceea ce le dă o culoare roșie-maronie. Există însă și rooibosul verde, care nu este fermentat. Acesta tinde să fie mai scump și să aibă o aromă mai ierboasă decât versiunea tradițională a ceaiului, oferind în același timp mai mulți antioxidanți. Ceaiul Rooibos este de obicei consumat ca și ceaiul negru. Unii oameni adaugă lapte și zahăr.

"Există un ceai foarte bun, se numește Rooibos, este din Africa de Sud, dar se găsește și la noi la plafar. El este foarte bun pentru tot ce înseamnă diluarea sângelui și desfundarea vaselor sanguine, adică curățarea venelor.

Se prepară ca și un ceai negru. Ceaiul rooibos are o culoare roz, gust bun şi îl putem îmbunătăți, îi putem adăuga un pic de lapte sau miere sau zahăr.  Se bea cel mult două căni pe zi, cam o perioadă de trei luni de zile.

El curăță vasele de sânge și îmbunătățește bine circulația periferică, adică nu există riscul de a se ridica tensiunea. Ceaiul rooibos se găseşte la plafar, sub formă de niște frunzulițe roșii și crește imunitatea foarte bine. În plus, are o cantitate foarte mare de vitamina C", a declarat bioenergoterapeutul în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunde de la Antena 3. 

Într-un studiu realizat în 2011 pe 40 de adulți supraponderali cu risc ridicat de boli de inimă, consumul a 6 căni (1.420 ml) de ceai rooibos zilnic, timp de 6 săptămâni, a scăzut colesterolul LDL (rău), crescând în același timp colesterolul HDL (bun). Ceaiul rooibos este bogat în antioxidanți, cum ar fi aspalatina, despre care studiile pe animale sugerează că ar putea fi benefic pentru diabet.

Un studiu realizat în 2009 pe șoareci cu diabet de tip 2 a constatat că aspalatina a echilibrat nivelul de zahăr din sânge și a redus rezistența la insulină, ceea ce s-ar putea dovedi promițător pentru persoanele care au sau sunt expuse riscului de diabet de tip 2.

Mai multe