Cel mai tare truc care te ajută să scapi de mucegaiul nedorit din locuința ta. Ai nevoie de câteva „ingrediente” banale

17 octombrie 2023 18:32   Stil de viață

Mucegaiul din casă este una dintre cele mai mari probleme pentru majoritatea oamenilor, în special a celor care se confruntă cu probleme de sănătate, precum astm sau bronșită. Din fericire, există o soluție care te ajută să previi apariția acestuia, dar și să îl îndepărtezi. 

Sezonul rece, umiditatea și căldura, condensul și o hidroizolație slabă sunt principalii factori care conduc la apariția mucegaiului. Mucegaiul negru are un aspect asemănător cu cel al pământului, și este extrem de important pentru sănătatea noastră să luăm măsuri imediate. 

Cum prevenim mucegaiul 

Prevenția este primul lucru pe care trebuie să îl facem atunci când vorbim de apariția mucegaiului. Este important ca cel puțin o dată pe zi să aerisim camerele. Acest procedeu ne ajută să eliminăm umezeala care se adună în locuința noastră. 

Mulți dintre noi avem tendința să uscăm rufele în casă, acesta fiind un alt factor care ridică nivelul de umiditate. 

În acest caz, este important să uscăm rufele într-un spațiu deschis, care este ventilat suficient. 

De asemenea, și vopseaua antimucegai este de un mare ajutor, fiind destinată locuințelor unde umiditatea este ridicată. 

Cum îndepărtăm mucegaiul cu remedii naturale 

Produsele din comerț, pe lângă faptul că sunt destul de scumpe, reprezintă și un pericol pentru sănătate, motiv care ne îndeamnă să alegem soluții naturale pentru eliminarea mucegaiului. 

Apa oxigenată ne ajută să este o soluție eficientă, care poate fi aplicată fără nicio problemă atât pe pereți, cât și pe suprafețe din bucătărie sau din baie. 

Se amestecă o concentrație de 3% într-un recipient din plastic, umplut cu apă, și se pulverizează pe suprafața unde există mucegai. Las-o să acționeze vreme de 10 minute, apoi îndepărtează mucegaiul și șterge locul cu o cârpă curată. 

Sfat: apa oxigenată poate decolora sau distruge suprafețele respective. Înainte de a o folosi, aplică pe o suprafață mică. 

Bicarbonatul de sodiu, cunoscut deja pentru nenumăratele sale beneficii și întrebuințări, își face treaba și în această problemă. 

Amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu cu apă. Pulverizează pe locurile pline de mucegai și îndepărtează-l cu o perie. După aceea, pulverizează din nou soluția și las-o să acționeze până se usucă, fără a mai șterge cu o cârpă. În acest fel, porii de mucegai care au rămas vor fi omorâți. 

Mai multe