Comportamentele bizare care pot indica un IQ de geniu. Ce descoperire au făcut psihologii

13 august 2024 17:11   Stil de viață

Poate că atunci când ne gândim la ele separat, aceste obiceiuri nu ni se par tocmai sănătoase. Cu toate acestea, specialiștii au reușit să identifice faptul că aceste șapte comportamente aparent neobișnuite pot indica un nivel de inteligență crescut!

Psihologii ne spun că inteligența noastră poate fi afectată puternic de modul în care facem unele lucruri, de-a lungul zilei. Mai mult decât atât, aceste obiceiuri chiar pot să ne schimbe modul în care gândim, iar chiar dacă par destul de bizare, aceste comportamente ar putea indica un nivel de inteligență, adică IQ, destul de ridicat!

La urma urmei, chiar și mari genii precum Albert Einstein și Charles Darwin au avut unele obiceiuri mai neobișnuite! Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, aceștia lucrau până noaptea târziu, preferau singurătatea și erau destul de dezorganizați.

Comportamentele care pot indica o inteligență ridicată

Primul astfel de comportament este vorbitul cu tine însuți! Deși pare destul de bizar, psihologii spun că acest obicei poate îmbunătăți memoria, încrederea, dar și nivelul de concentrare!

Iar al doilea astfel de comportament, care poate că nu pare tocmai sănătos la prima vedere, este statul treaz până la ore târzii din noapte! Un studiu efectuat în 2024, la care au participat 26.000 de adulți, a arătat că persoanele care se culcă mult mai târziu au reușit să obțină rezultate mai mari la teste cognitive, comparativ cu cei care se trezesc devreme!

Chiar și visarea cu ochii deschiși poate semnala o inteligență ridicată! „Persoanele cu creiere eficiente pot avea o capacitate cerebrală prea mare pentru a-și opri mințile să rătăcească”, a explicat profesorul Eric Schumacher.

Ce au descoperit specialiștii

De asemenea, psihologii au reușit să descopere, folosindu-se de un experiment, faptul că persoanele care au în jurul lor un mediu dezorganizat pot avea idei mai creative! „Mediile dezordonate par să inspire eliberarea de tradiție, ceea ce poate produce idei noi. Mediile ordonate, în schimb, încurajează convenția și siguranța”, a explicat cercetătoarea principală din cadrul experimentului, Kathleen Vohs.

Desigur, după cum ne și puteam aștepta, faptul că punem o mulțime de întrebări poate semnala un IQ mai ridicat. În plus, o personalitate introvertită poate fi un alt semn că avem o inteligență peste medie.

Iar nu în ultimul rând, cititul ne poate ajuta să ne concentrăm și să empatizăm cu cei din jurul nostru, pe lângă faptul că, evident, ne permite să ne dezvoltăm cunoștiințele și vocabularul.

Mai multe