Locul din România unde se bea cea mai bună palincă. Turiștii îl iau cu asalt mereu când ajung la noi în țară

Este una dintre cele mai îndrăgite și populare băuturi tradiționale din țara noastră, iar cel mai probabil că majoritatea dintre noi am încercat-o, măcar și o singură dată. Însă, o întrebare pe care poate că ne-am pus-o în trecut este unde, în România, vom găsi cea mai bună pălincă?

Pălinca este îndrăgită de foarte mulți români / foto: IStock
Pălinca este îndrăgită de foarte mulți români / foto: IStock

Atunci când vine vorba despre băuturi tradiționale românești, probabil că cei mai mulți dintre noi vom pomeni imediat despre pălincă

O băutură cu un conținut foarte ridicat de alcool, pălinca este obținută în urma fermentării alcoolice, apoi fiind necesară distilarea fie a unui fruct cărnos, ori a unui amestec de fructe. Însă, cine se descurcă cel mai bine la acest procedeu? Poate că pălinca este populară de-a lungul întregii țări, însă unele locuri sunt renumite pentru calitatea acestei băuturi.

Unde putem găsi cea mai bună pălincă din România

Primul loc despre care putem vorbi atunci când vine vorba despre pălincă de calitate este unul care este deja cunoscut drept „patria prunei și a pălincii”. Mai precis, este vorba despre satul Dealu, din Harghita

Acest loc vechi de aproximativ 700 de ani se află la 12 kilometri de Odorheiu Secuiesc, iar prunele de aici cresc sălbatic de-a lungul a 130 de hectare. În plus, palinca de aici a fost medaliată cu aur și dincolo de hotare!

Mai mult decât atât, prunele se găsesc și pe blazonul localității, iar fiecare casă de aici se mândrește cu propria ei livadă cu pruni.

Pălinca de aici este recunoscută și dincolo de hotare

Un alt loc din România unde găsim o pălincă incredibilă se află în județul Cluj și este vorba despre comuna Cornești! Pălinca de aici este cunoscută drept Jinarsul de Lujderiu și este făcută din prune galbene ce cresc în zonă

Rețeta este una veche de aproximativ 500 de ani, iar localnicii o respectă cu strictețe chiar și astăzi. Mai mult decât atât, această pălincă este marcă înregistrată la OSIM încă din anul 2013. Această băutură este astăzi apreciată de nenumărați turiști, atât din România cât și de dincolo de hotare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
fratele Principele Radu, medicul Dan Gabriel Duda, la inmormantarea mamei   Casa Majestatii sale (10) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1654420960 cascada pisoaia 16 jpg
shutterstock 1750660511 jpg
insula finlanda profimedia jpg
criminal victime constanta 1 jpg
brezoi 00 jpg
Copil bolnav FOTO Shutterstock jpg
pompieri smurd jpg
bani multi pensie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net