Schimbarea importantă pregătită de Ministerul Muncii! Ce ar putea să primească angajații pe lângă salariu

Ministerul Muncii pregătește o nouă schimbare pentru angajați! Autoritățile din țara noastră propun acordarea unor noi beneficii pentru angajați. Acestea ar veni sub forma unor tichete valorice oferite de către angajator.

Angajații ar putea primi tichete valorice
Angajații ar putea primi tichete valorice

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, aceste tichete ar urma să fie oferite angajaților drept beneficiu extrasalarial. Ele ar putea fi folosite pentru a plăti persoanele care îi ajută cu diversele activități casnice.

„Conform proiectului de ordin, angajatorii vor trebui să încheie o convenție cu agenția de ocupare a forței de muncă din zona lor, iar în baza acestui document vor putea achiziționa un număr de tichete casnice în format electronic sau pe suport de hârtie. Valoarea nominală a unui tichet este de 15 lei.

Angajatorii care doresc să beneficieze de acest sistem trebuie să respecte câteva reguli, cum ar fi să facă plata contravalorii acestora către agenție, să completeze datele personale ale salariaților pe tichetele emise și să distribuie tichetele exclusiv angajaților care au dreptul să le utilizeze”, a anunțat Ministerul Muncii, pe Facebook.

Angajații ar putea primi tichete valorice

Angajatorii vor trebui să încheie un contract cu agențiile de ocupare, contract ce va urma să fie gestionat prin tichete.anofm.ro, platformă unde angajatorii vor putea introduce datele necesare pentru ca tichetele să fie emise.

De asemenea, potrivit acestui proiect, și angajații vor trebui să aibă un cont pe această platformă, dacă beneficiază de astfel de tichete valorice. 

Angajatorii vor beneficia de avantaje fiscale

În ce privește angajatorii care vor oferi astfel de tichete, ei vor urma să beneficieze de anumite avantaje fiscale

„Angajatorii care oferă tichete de activități casnice beneficiază și de avantaje fiscale. Dacă un angajator acordă cel puțin 600 de tichete unui salariat într-un an, va primi în anul următor 50 de tichete gratuite, care pot fi distribuite ca primă sau bonus altor angajați.

Implementarea sistemului de tichete de activități casnice are potențialul de a stimula participarea persoanelor în cadrul unui raport juridic flexibil care le conferă și calitatea de asigurați în sistemul public de pensii și în sistemul asigurărilor de sănătate. Totodată, se asigură posibilitatea utilizării acestui sistem inclusiv în zonele rurale cu oportunități limitate de angajare sau cu mobilitate geografică scăzută a forței de muncă”, a precizat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
FotoJet Bennifer (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
458400548 832479939068191 3801187412317697331 n (1) jpg
bani multi pensie jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
dragos tabaran a murit jpg
sticle de plastic reciclare INATECH jpg
Elena Lasconi, Nicolae Ciucă, Mircea Geoană, Marcel Ciolacu, George Simion și DIana Șoșoacă  FACEBOOK jpg
PAG 2 Inundații la Slobozia Conachi FOTO ISU Galați jpg
carne vita vs alte carnuri jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net