Clădirea celebră din București care își va recăpăta gloria din trecut. A fost construită în urmă cu 100 de ani și va fi renovată

Vești bune pentru locuitorii din Capitală! Una dintre cele mai frumoase clădiri istorice din București urmează să fie renovată și să își recapete frumusețea de altă dată! Mai precis, este vorba despre blocul interbelic Aro, care deja a fost expertizat folosindu-se cea mai modernă tehnologie.

image

Locuitorii din Capitală vor avea oportunitatea de a admira o clădire istorică care urmează să își recapete frumusețea de altă dată! Este vorba despre blocul interbelic Aro, care se găsește pe Bulevardul Magheru și deja a fost expertizat folosindu-se cele mai moderne tehnologii.

Această clădire istorică a fost încadrată în risc seismic 1, dar acum urmează să fie consolidată. Această clădire are o istorie îndelungată, fiind emblematică pentru eforturile de modernizare inițiate de autoritățile din țara noastră după Marea Unire.

Blocul interbelic Aro va fi consolidat

Blocul Aro / foto: Wikimedia Commons
Blocul Aro / foto: Wikimedia Commons

Horia Creangă a fost cel care a construit, în anul 1929, prima clădire modernistă din Capitală, devenită apoi faimoasă pentru cinematograful Patria, cât și barul Melody. Din păcate, astăzi, blocul se află într-o stare avansată de degradare, pe care autoritățile speră să o remedieze.

„Am utilizat tehnologia scanării laser 3D, o tehnică relativ nouă pentru România. Ne ajută să obținem informații cât mai exacte despre starea de fapt a clădirii și să reducem foarte mult timpul necesar pentru analiză. Prin această tehnologie am avut lucrări de teren de aproximativ cinci zile”, a spus directorul general al firmei de proiectare și construcții, Tiberiu Visan, potrivit PRO TV.

A devenit faimos datorită cinematografului Patria

Autoritățile din Capitală își doresc să consolideze sediile mai multor instituții culturale, iar documentele au început deja să fie pregătite. În București, numai 2.500 de imobile au fost expertizate până acum, iar 390 se încadrează în risc seismic 1.

De asemenea, se pare că 456 dintre aceste imobile se încadrează în risc seismic 2, dar numărul total ar clădirilor aflate în pericol poate ajunge chiar și la 20.000. Acum, autoritățile își doresc să ofere blocului Aro, construit tocmai în perioada interbelică, frumusețea de altă dată.

„Pentru a face o expertizare tehnică, un expert are nevoie de modelul geometric al clădirii, trebuie să știm cum sunt dispuse spațial elementele structurale ale clădirii”, spune Matei Sumbasacu, fondatorul Asociației Re:Rise.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
aleea cununilor facebook jpg
piki antena 1 jpg
WhatsApp Image 2024 09 17 at 15 31 26 jpeg
458400548 832479939068191 3801187412317697331 n (1) jpg
bani multi pensie jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
dragos tabaran a murit jpg
sticle de plastic reciclare INATECH jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net