De ce trebuie să pui un cartof în apa în care fierbi fasolea. Trucul care te scapă de o mare problemă
La prima vedere, acest truc poate părea destul de neobișnuit. Însă, cartoful poate fi un ingredient crucial, atunci când fierbem fasole. Acest truc folosit de către gospodinele cu experiență nu numai că poate face mâncarea mai bună, dar poate chiar să reducă efectul de balonare pe care fasolea îl are asupra organismului.
Există nenumărate condimente și ingrediente delicioase care pot fi folosite atunci când fierbem fasole. În funcție de ce fel de mâncare pregătim, avem la dispoziție o gamă largă de opțiuni, una mai gustoasă decât cealaltă. Însă, gospodinele cu experiență nu uită să folosească un banal cartof.
Iar acest truc nu numai că poate îmbunătăți gustul final al mâncării, dar o va face și mai sănătoasă! Însă, este important de menționat faptul că acest ingredient va trebui înlăturat din mâncare. Practic, după ce fasolea a fiert, cartoful trebuie scos din apă și aruncat.
De ce se fierbe fasolea alături de un cartof
Practic, cartoful va reduce din efectul de balonare pe care fasolea îl are, așa că mâncarea va deveni mai ușoară și mai sănătoasă decât în mod obișnuit. De asemenea, un alt motiv pentru care gospodinele cu experiență apelează la acest truc ingenios este faptul că fasolea se va înmuia mai ușor și va fierbe mai repede.
În plus, cartoful ar trebui să elimine și gustul amar, așa că fasolea va avea un gust mai bun ca niciodată atunci când va fi gata!
Este un truc ingenios care poate fi foarte util
Iar, nu în ultimul rând, cartoful ar trebui să elimine și acel miros puternic de fasole, iar mâncarea va avea un gust și o aromă mai plăcută, la final. Însă, cei care doresc să apeleze la această metodă nu trebuie să uite de faptul că vor trebui să înlăture cartoful din apă.
Practic, după ce fasolea a fiert, va trebui să scoateți cartoful din apă și să îl aruncați. Mai departe, puteți continua să gătiți fasolea la fel cum o faceți întotdeauna. În plus, pentru a fierbe mai ușor, fasolea trebuie lăsată la înmuiat câteva ore înainte de a începe să gătiți.