Rețeta delicioasă perfectă pentru zilele de toamnă. Cum prepari o tocăniță cu carne de porc, ca pe vremea străbunicilor
Tocana poate fi pregătită în nenumărate feluri, însă fiecare variantă a rețetei este delicioasă și ușor de făcut. Iar această tocană de porc nu numai că va fi gata într-un timp destul de scurt, dar are și un gust de-a dreptul divin.

Dacă vă doriți să pregătiți o tocăniță delicioasă, care va fi gata destul de rapid și ușor, atunci această rețetă este alegerea perfectă! În plus, nici nu este nevoie de prea multe ingrediente complicate.
De ce ingrediente este nevoie
Din fericire, această tocăniță este foarte ușor de pregătit! Practic, tot ce vă trebuie sunt doar câteva ingrediente simple și gustoase. Mai precis, este vorba despre un kilogram de carne, două cepe medii, un ardei roșu, unul verde, cinci căței de usturoi, cât și două linguri de bulion.
Pe lista de ingrediente se mai află și sare, piper, o linguriță de boia dulce, puțină boia iute, jumătate de linguriță de chimion cât și un praf de scorțișoară. Mai departe, vă mai trebuie 200 ml de vin alb, 100 ml de apă, 250 de grame de ciuperci, trei linguri de ulei de măsline, o frunză de dafin, puțin cimbru și puțin rozmarin.
Această tocană este foarte ușor de pregătit
Pentru a pregăti tocana, primul pas pe care trebuie să îl urmați este să spălați carnea și să o condimentați cu sare și piper. Apoi, potrivit bucataras.ro, legumele vor trebui curățate și tăiate, însă nu foarte mărunt.
Mai departe, va trebui să puneți într-o oală cu presiune uleiul de măsline, un cățel de usturoi, iar carnea va trebui prăjită pe ambele părți. Apoi, usturoiul va trebui pus peste legume.
Pasul următor este să scoateți carnea din ulei după ce s-a făcut și să o înlocuiți cu legumele. După ce s-au călit câteva minute, veți pune bulionul, condimentele, iar după aproximativ un minut se adaugă și vinul, apa, se adaugă din nou carnea și se pune iar capacul.
Tocana trebuie lăsată la fiert vreme de jumătate de oră, după care veți scoate capacul conform instrucțiunilor, după care veți scoate carnea. Mai departe, legumele din oală trebuie mixate până când se transformă într-un sos.
Acum, veți pune în el dafinul, ciupercile scurse, carnea, rozmarinul și cimbrul. În acest punct, veți mai lăsa tocana pe foc vreme de cinci minute, după care va fi gata. La final, veți avea o mâncare delicioasă, de care nu vă veți mai sătura.



































