Cum poți să-ți recucerești partenerul? 4 sfaturi pe care le poate aplica orice femeie. Recomandările unui celebru psihoterapeut

17 octombrie 2024 8:34   Dragoste și sex

Un psihoterapeut îți oferă câteva sfaturi despre cum să îți cucerești partenerul. Dacă ești femeie, este bine să știi ce anume ar vrea bărbatul să audă de la tine și cum așteaptă să te comporți. De multe ori, vorbele dulci fac diferența. Spre exemplu, poți să îi spui „am știut întotdeauna că ai acea perseverență" sau „mă simt în siguranță cu tine!".

Recomandările unui psihoterapeut 

Oana Nicolau este psihoterapeut. De această dată, vine cu sfaturi pentru femei. Ele trebuie să știe ce anume au nevoie să audă bărbații și la ce gesturi este bine să apeleze. Iată ce spune: Apreciază-i realizările! Sunt mândră de tine și nu chiar surprinsă. „Am știut întotdeauna că ai acea perseverență și concentrare pentru a obține ce-ți dorești!"

„N-o să mă ai așa ușor, va trebui să muncești pentru asta". O astfel de provocare este ceea ce iubitul tău își dorește. Spune-i asta și se va da peste cap ca să îți câștige dragostea, pentru că este modul în care îi transmiți cât valorezi ca femeie. 

„Întotdeauna îți voi fi alături!". Este reconfortant pentru iubitul tău să știe că-i vei fi alături și îl vei susține când viața îi va aduce provocări.

„Mă simt în siguranță cu tine!". Bărbatul are instinctul natural de a-și proteja femeia. 

Spune-i cât îl apreciezi 

Uneori, când femeile simt că au o relație stabilă cu un bărbat, capătă un fals sentiment de siguranță. Însă toate relațiile se bazează pe libera voință a celor doi parteneri, iar fiecare e liber să plece atunci când simte să o facă. Iar rata divorțurilor stă mărturie pentru asta. Cu alte cuvinte, lucrează în permanență la relația ta și nu intra într-o zonă (toxică) de confort.

Permite-i să fie el însuși 

Unii bărbați înșală pentru că se simt claustrați în relația de cuplu. Prin urmare, o aventură le oferă acel sentiment de libertate pe care simt că l-au pierdut în relația stabilă. Așa că permite-i partenerului tău să fie el însuși și fără tine. Lasă-l să petreacă timp cu prietenii lui, să aibă propriile hobby-uri și preocupări. Cu alte cuvinte, nu-l controla și nu-l interoga!

Învață despre limbajele iubirii 

Dacă nu ai citit încă „Cele cinci limbaje ale iubirii” de Gary Chapman (o găsești pe www.elefant.ro), îți sugerez să o faci! Are potențialul de a salva multe relații. Chiar mai multe decât consilierea maritală. Așa că află care este limbajul iubirii cu care este obișnuit partenerul tău și folosește acest limbaj atunci când comunici cu el. Astfel va ști mereu că este iubit și îți va rămâne fidel.

Mai multe