Rețeta relației perfecte! Greșeli fundamentale în cuplu care duc la despărțire și nepotrivire. Vezi dacă și tu le faci

Iubirea este prezentă în toate poveștile frumoase de dragoste. Toate studiile arată că iubirea este cea care poate ține un cuplu unit, dar și o căsnicie fericită. Pandemia, războiul și tot ceea ce se întâmplă în lume ne pot face să fim nesiguri atât de noi, cât și de partenerul nostru, însă acest lucru nu trebuie să ne descurajeze. Iată ce trebuie să faci pentru a avea o relație perfectă!

relatie 0 jpeg

Într-o relație fericită trebuie să ținem cont de anumite ''reguli''. Psihologii cred că orice relaţie fericită şi de lungă durată trebuie să pornească de la principii de viaţă similare pentru ambii parteneri, o „reţetă“ ce se bazează pe un set de valori fundamentale, conform clickpentrufemei.ro.

Încrederea

Încrederea este cea mai importantă. Tu şi partenerul tău trebuie să aveţi încredere unul în celălalt în toate aspectele: confidenţialitate, sprijin emoţional, apartenenţă şi, dacă sunt copii implicaţi, bunăstarea lor este mai presus de orice.

Loialitatea

Loialitatea se traduce ca dăruire, devotament, colaborare, prioritate. Asta înseamnă că toate deciziile pe care le iei sunt în acord cu partenerul tău şi înspre binele relaţiei tale.

Religia

Diferenţele religioase nu înseamnă neapărat o condamnare a relaţiei, dar deseori duc la certuri şi tensiuni, generate mai ales de familiile extinse. În ciuda posibilelor dificultăţi, aţi putea decide totuşi că nu e un obstacol de netrecut, dar va trebui să stabiliţi, mai ales în cazul copiilor, în spiritul cărui cult vor fi crescuţi.

Familia

Pentru a nu ajunge să te simţi captiv într-o relaţie, decide din timp dacă vrei să formezi o familie, dacă vrei să locuieşti lângă familia extinsă, cât de des vrei să-ţi vizitezi rudele etc. Când amândoi veţi da aceeaşi importanţă familiei, relaţia va fi plină de satisfacţii, apropiindu-vă mai mult şi extinzând cercul vostru emoţional.

Comunicarea

Comunicarea este foarte importantă, pentru că vă permite să vă cunoaşteţi cât mai profund posibil, creează între voi o conexiune specială şi sedimentează încrederea şi loialitatea.

Stilul de viata

Când partenerul are alte pasiuni, sau o altă abordare a vieţii, relaţia e de la început complicată. Pentru a ajunge la un numitor comun, trebuie să-i înţelegi nevoile celuilalt şi să cedezi din timpul tău pentru a experimenta din lucrurile care îi fac lui plăcere. Acest lucru este valabil și pentru partener.

Sinceritatea

Sinceritatea generează încredere şi loialitate.

Autodisciplina

E important ca fiecare să aibă şi spaţiul personal, şi pasiunile proprii, cerându-i celuilalt să i le respecte.

Autoperfectionarea

De multe ori, cei care ajung la divorţ invocă faptul că au evoluat diferit. Asta fie pentru că aveau „viteze‟ diferite, fie că evoluau spre „ţeluri‟ diferite. Dacă simţi că partenerul tău e mai experimental, încearcă să alergi umăr la umăr cu el.

Finanțele

Un cămin se clădeşte pe o idee unitară şi pe un buget comun. Într-un cuplu, unul va fi mai cheltuitor decât celălalt, de aceea e important să vă stabiliţi de la început cheltuielile prioritare.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net