3 rețete de salate de sezon ușoare. Îți oferă doza zilnică de vitamine
Atunci când vine vara, trebuie să ne delectăm cu câteva mâncăruri de sezon, care să ne ajute să ne simțim revigorați și sănătoși. Astăzi, îți pregătim trei rețete de salate de sezon, foarte simple și pe placul oricui.
Vara este și anotimpul perfect pentru salate naturale, direct din grădină. Acestea pot fi consumate atât pentru plăcerea noastră, cât și pentru a ne asigura că ne luăm raportul necesar de vitamine și nutrienți din ele.
Rețetă de salată cu ton
Rețeta de salată cu ton este una dintre cele mai bune idei pentru un prânz ușor și rapid, care să-ți asigure toate vitaminele și să te facă să te simți în formă. Cel mai bine, ar fi să cumperi ton bucăți în suc propriu, pentru mai puține calorii.
Citește și 7 motive să mănânci cât mai multă salată verde. Ce spun nutriționiștii
Ingrediente
1 pungă mix salată
1 cutie ton bucăţi în suc propriu
1/2 lămâie
sare și piper
1 castravete
1/2 conservă mică boabe de porumb
1 linguriţă ulei de măsline
Mod de preparare
Vom scurge foarte bine tonul și îl vom adăuga într-un bol. Peste acesta, vom adăuga salata și vom condimenta cu sare și piper. Ne vom asigura că stoarcem bine porumbul, iar castravetele îl vom tăia în jumătăți de felie și îl vom pune peste restul ingredientelor.
Vom stoarce zeama de la o lămâie și uleiul și vom amesteca foarte bine.
Vezi și Ghidul pentru cea mai bună salată Boeuf. Ce ingrediente poți adăuga
Rețetă cu salată și ridichi, ideală pentru friptură
Ingrediente
Pentru a pregăti o gustare răcoritoare de sezon vom avea nevoie de câteva ingrediente, dar și de puțină dragoste, pe care o vom presăra peste salata noastră
3 cepe verzi
7 ridichi
1 salată verde
ulei, oțet și sare
Mod de preparare
Vom începe prin a spăla bine salata, ceapa verde și ridichile, ca să ne asigurăm că eliminăm toate impuritățile de pe acestea.
Vom felia ridichile, iar ceapa verde și salata le vom toca mărunt.
Le punem în bolul pe care dorim să-l folosim, vom asezona cu ulei, oțet și sare, după gust.
Rețetă de salată cu cartofi noi și ouă fierte
Ingrediente
Pentru a prepara o salată de sezon cu cartofi noi și ouă fierte, vom avea nevoie de:
4 cartofi medii
2 ouă
1/2 legătură de pătrunjel proaspăt
1 lingură de ulei de măsline sau 1 lingură de ulei de floarea soarelui
1 lingură de oțet
Sare și piper
Mod de preparare
Vom începe prin a spăla bine cartofii. Îi vom fierbe pe aceștia în coajă și-i vom curăța bine. După care, Îîi vom tăia cubulețe.
Ouăle vor fi fierte aproximativ 5 minute, la foc mare, le vom curăța și le vom tăia mărunt. Acestea vor fi amestecate cu ceapa tocată mărunt, cu pătrunjelul mărunțit și cu restul ingredientelor.
Le vom da gust folosind oțetul, uleiul, sarea și piperul și, în funcție de preferințe, o lingură de vin alb.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!