Salată de primăvară. 3 rețete ușoare și delicioase de sezon

Salata de primăvară este una dintre gustărie delicioase, cu care te poți răsfăța primăvara, abundă în vitamine și este ușor de preparat. Iată trei rețete gustoase, pe care ar trebui să le încerci și tu.

Salată de primăvară. 3 rețete ușoare și delicioase de sezon (sursa foto Pixabay)
Salată de primăvară. 3 rețete ușoare și delicioase de sezon (sursa foto Pixabay)

Rețetă de salată de primăvară cu ridichi

Ingrediente

1 pungă mix de salată 1 morcov 4-5 roşii cherry 4-5 ridichi de lună 2 felii de ridiche albă 2 ouă 1 ardei gras cimbru, după gust 1 lingură ulei 2 linguri zeamă de lămâie piper sare

Mod de preparare

Mai întâi fierbeți ouăle, 10 minute, în apă cu sare, răciți ouăle sub un jet de apă ca să le puteți decoji mai ușor. Într-o crăticioară cu apă, fierbeți feliile de ridiche albă şi apoi scurgeți-le.

Continuați prin a curăța morcovul și apoi îl feliați. Tăiați roșiile cherry, ridichile pe lung, în fellii și ardeiul gras în fâșii. Puneți legumele într-un bol și adăugați ouăle tăiate pe jumătate. Adăugați sare, preparați dressingul pentru salată, amestecând zeama de lămâie cu ulei, cimbru mărunţit și adăugați peste salată. 

Salată cu ridichi
Salată cu ridichi

Rețetă de salată de primăvară cu ouă

Ingrediente

4 ouă fierte, 100 g baby spanac, 100 g rucola, 6 runze salată verde, 200 g piept de pui fript, 1 legătură ridichi, 1 morcov, 4 linguri ulei de măsline, 2 lingură zeamă de lămâie, sare

Mod de preparare

Fierbeți pieptul de pui în apă cu sare, scurgeți apa și apoi tăiați carnea fiartă în cubulețe. Fierbeți ouăle și tăiați-le pe lung. Spălați spanacul, rucola și salata verde, apoi amestecați ingredientele. Pregătiți mixul pentru salată din zeamă de lămâie, ulei de măsline, mirodenii și sare. Toarnă sosul obținut peste salată și bucură-te de această gustare sănătoasă, notează clickpoftabuna.ro

Salată cu ouă
Salată cu ouă

Rețetă de salată de primăvară cu cartofi

Ingrediente

100 g cartofi noi, jumătate salată verde, 60 g mazăre, păstăi şi boabe, 125 g mozzarella, 4 fâşii prosciutto, zeama de la jumătate lămâie, 1 lingură ulei de măsline, muştar, frunze de mentă, sare, piper.

Mod de preparare

Începe prin a prepara cartofii, fierbe-i în apă cu sare, în jur de 10 minute, apoi scurge-i și usucă-i. Mazărea se fierbe în apă cu sare și se pune peste cartofi, într-un bol.

Dreesing-ul este un element important pentru salata cu cartofi, așa că vei prepara un sos din ulei de măsline, zeamă de lămâie şi muştar, la care vei adăuga condimente, sare și piper. Toarnă jumătate din cantitatea de dressing peste cartofi. Amestecă cartofii cu frunzele de salată, mozzarela mărunțită și fâşiile de prosciutto şi toarnă peste sosul rămas. Pentru servire adaugă frunze proaspete de salată. 

Salată cu cartofi
Salată cu cartofi

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
leurda planta reteta jpeg
unghii jpeg
paște pixabay jpg
1 mituri despre zodii jpg jpeg
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net