Când trebuie să pui, de fapt, sare în supa de pui. Nicio gospodină nu procedează corect

27 martie 2023 15:24   Rețete

Bogată în nutrienți, hidratantă și remediu popular pentru răceli, supa de pui este unul din preparatele preferate ale românilor. Pentru a obține o supă delicioasă, ca la mama acasă, aceasta are un secret, tu știi care este acela?

Deși este foarte simplu de preparat, trebuie să ții cont de câteva sfaturi pentru a obține cea mai gustoasă supă de pui, care să concureze cu supele pregătite în copilărie de bunica sau mama.

Când se adaugă sarea?

Cel mai important secret este momentul în care se pune sarea. Pentru a obține un rezultat savuros, adaugă sarea în ultimele minute de gătire, când carnea și legumele sunt deja fierte bine.

Acum când știm care este cel mai potrivit moment pentru asezonare, pentru o supă cât mai gustoasă trebuie să avem în vedere alte câteva recomandări.

Cum se fierbe carnea?

Carnea folosită trebuie să conțină oase și piele, pentru că acestea, prin fierbere, se descompun în colagen și gelatină, acestea ajutând la întărirea articulațiilor. Alege păsări de țară, dacă este posibil, iar pentru supă folosește carcasa de pui, aripile, spinările, ghearele sau gâtul. Acestea se pun la fiert în apă rece, la foc mic pentru a-și păstra toate proprietățile. Pentru a nu obține o supă tulbure și amară, spuma trebuie curățată constant. Legumele se adaugă după ce se fierbe carnea.

Legumele cele mai potrivite pentru aceasta sunt păstârnacul, țelina, morcovii, rădăcina de pătrunjel, ceapa, dar se pot folosi și cartofii, dovleceii și usturoiul.

Cu găluște, tăiței sau fidea, indiferent de opțiune, pentru a obține o aromă extraordinară, este musai să o condimentezi. Cele mai folosite plante aromatice sunt pătrunjelul, mărarul sau cimbrul. Poți încerca și arome mai exotice, precum ghimbirul, chimenul sau turmericul.

Deși foarte tentante, este recomandat să nu folosești adaosurile sau bazele pentru mâncăruri și nici cuburile concentrate cu diverse gusturi. Acestea conțin aditivi alimentari care, pe termen lung, nu sunt buni pentru sănătate.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Mai multe