Cât trebuie ținuți cartofii prăjiți în tigaie pentru a ieși crocanți la exterior și moi la interior, ca la fast food. Trucul pe care nimeni nu ți-l spune

9 octombrie 2024 10:07   Rețete

Cartofii prăjiți sunt un preparat care, la prima vedere, pare extrem de ușor de făcut. La urma urmei, cât de dificil poate fi să tăiem cartofii și să îi punem în tigaie cu puțin ulei? Ei bine, în realitate, acest lucru poate fi destul de dificil, deoarece trebuie să știm precis câte minute trebuie lăsați cartofii în tigaie, pentru a avea un gust și o textură cât mai bună.

Cartofii prăjiți sunt extrem de populari în țara noastră, iar de fiecare dată când nu avem mai nimic de mâncare prin casă și nu avem cum să luăm ceva din oraș, cei mai mulți dintre noi apelăm la cartofii prăjiți. Gustoși și foarte ușor de pregătit, cu toții am pregătit cartofi prăjiți, măcar și de câteva ori de-a lungul timpului.

Însă, cât trebuie să îi ținem în tigaie, pentru a avea un gust bun? La această întrebare, nu mulți dintre noi știm răspunsul corect, iar acest lucru poate avea un efect extrem de negativ asupra cartofilor noștri. Ei bine, trebuie să știm că ei trebuie ținuți în tigaie numai câteva minute!

Cartofii prăjiți trebuie prăjiți numai șapte minute

În principiu, doar șapte minute ar trebui să fie suficiente pentru a pregăti niște cartofi prăjiți delicioși, cu o textură plăcută. Desigur, contează și grosimea cartofilor, cât și canitatea pe care o punem în tigaie.

Astfel, în condiții normale, trebuie să știm că dacă ne dorim o mâncare delicioasă, undeva în jur de 7 minute vor fi suficiente pentru a pregătii cartofii prăjiți.

Sunt un preparat popular în țara noastră

Desigur, după cum știm cu toții, cartofii prăjiți pot fi folosiți drept garnitură pentru nenumărate feluri principale, sau, dacă dorim, îi putem mânca simpli, fie cu brânză, ori cu diverse sosuri.

Iar, dacă ne dorim o mâncare ceva mai specială, putem adăuga câteva ingrediente la cartofii prăjiți, care le vor oferi un gust unic și delicios. Desigur, primmul lucru pe care îl putem face este să îi amestecăm cu boia de ardei iute, cât și cu praf de usturoi, înainte de a-i prăji. Iar dacă avem și o șuncă bună în frigider, o putem tăia în bucăți cât mai mici, pe care le putem prăji alături de cartofi. Astfel, vom avea un preparat unic și gustos, de care nu ne vom mai sătura.

Mai multe