Un animal extrem de popular din România a dispărut din mai toate gospodăriile! Oamenii cumpără carnea din magazine deși nu sunt mulțumiți de gust

Cândva, era un animal care se găsea în mai toate curțile din România. Acum, nu doar că aproape a dispărut complet din gospodăriile oamenilor, dar carnea care se vinde în magazine nu mai are deloc gustul bun pe care îl avea cândva. Este vorba despre porci, pe care tot mai puțini români aleg să îi crească.

Românii nu sunt mulțumiți de gustul cărnii de porc din magazine
Românii nu sunt mulțumiți de gustul cărnii de porc din magazine

Porcii erau, cândva, un animal extrem de comun în gospodăriile românilor, care aducea mândrie proprietarilor săi. Astăzi, el aproape că a dispărut complet din curți, iar numai românii mai în vârstă cresc, în continuare, porci. Astăzi, cei mai mulți români preferă să cumpere carne de porc din magazine, deși recunosc că gustul acesteia nu mai este deloc unul care să merite banii.

Motivele pentrru care românii de la țară nu mai cresc porci sunt numeroase, fiind vorba despre frica de pesta porcină, costul piperat de întreținere, dar și faptul că, în general, tot mai mulți români preferă să se mute în mediul urban. Iar cei care încă mai au animale în gospodărie preferă să se orienteze către alte opțiuni, mai ieftine și mai ușor de îngrijit, cum ar fi păsările.

Tot mai puțini români cresc porci în curte

Deja tot mai mulți români merg să cumpere carne de porc din magazine, chiar și atunci când vine vorba despre cea pentru Crăciun. Iar o localnică din țara noastră spune că tradiția porcilor din țara noastră este pe cale de dispariție.

„Nu mai e, mamă, nu. Păi de-aici cine mai are porci. Am eu, are vecina asta din vale şi restul n-am mai văzut. Se pierde tradiţia. Cât om trăi noi, ăştia mai bătrâni. De aici încolo, nu mai vin copiii mei să crească porci sub nicio formă”, spune aceasta, potrivit observatornews.ro.

Românii sunt nemulțumiți de carnea din magazine

Însă, deși românii se orientează exclusiv către carnea de porc din magazine, ei nu sunt mulțumiți de calitatea acesteia și nici de prețul pe care îl are. Ceafa și cotletul pot ajunge la 21 de lei pentru un kilogram, în timp ce spata și pula sunt chiar mai scumpe.

„Carne de porc cumpărată din magazin nu e bună de nimic, nu are niciun gust”, spune un român. În ultimii 18 ani, numărul porcilor din țara noastră s-a înjumătățit, în timp ce numai 1,8 milioane de bovine mai rămân de-a lungul României.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și Beatrice, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Kate Middleton  Profimedia jpg
front bloc jpg
Usturoi FOTO Shutterstock
crater asfalt  jpg
fericire jpg
suplimente pentru somn jpg
Jaluzele FOTO Unsplash jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net