Ce ingredient pun gospodinele mereu în dulceață? Previne fermentarea și are un gust foarte bun
O scurtă privire în calendar ne va arăta că deja ne pregătim să intrăm în luna august, iar cum vara începe să se apropie de final, tot mai mulți români vor începe să se gândească la dulceața delicioasă pe care o vor pregăti toamna. Și atunci când vine vorba despre dulceață, există un ingredient surprinzător despre care nu trebuie să uitați!
În general, dulceața nu este un aliment foarte greu de pregătit. Cu puțină atenție, chiar și cei fără prea multă experiență în bucătărie vor putea să pregătească fără probleme o dulceață delicioasă. Însă, chiar dacă este o rețetă comună și foarte îndrăgită, ea tot mai ascunde anumite secrete importante.
Iar un astfel de secret vine sub forma unui ingredient foarte important, pe care nu trebuie să îl uitați în această toamnă. Mai precis, motivul pentru care acest ingredient este atât de util pentru dulceață este faptul că o va împiedica să fermenteze! Este vorba despre zeama de lămâie!
Ingredientul crucial pentru dulceață
Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, chiar înainte de a stinge focul trebuie să adăugați puțină zeamă de lămâie în dulceața voastră. Acest lucru o va ajuta să se limpezească și să nu fermenteze. Dulceața nu numai că își va păstra culoarea naturală, dar va avea și un gust mult mai bun.
O regulă utilă pe care trebuie să o știți spune că la un kilogram de fructe va trebui să adăugați cam o lingură de zeamă de lămâie.
Este un truc folosit de gospodinele cu experiență
Un alt sfat adesea ignorat ne spune să alegem fructe care deja sunt suficient de coapte. Acestea vor fi perfecte pentru dulceață, nu numai datorită gustului mai bun, dar și datorită texturii pe care o au.
Cel mai bine este să folosiți fructe care se află în plin sezon. Astfel, ele vor fi perfecte pentru dulceață și nici nu vor fi chiar atât de scumpe. Iar cu ajutorul unei linguri de zeamă de lămâie, dulceața voastră nici nu va mai fermenta niciodată!