Ce trebuie să faci pentru ca clătitele să nu se mai lipească de tigaie. Secretul pe care ar trebui să-l cunoască orice gospodină
Clătitele sunt una dintre cele mai iubite preparate de mic dejun sau deserturi rapide și delicioase, mai ales că sunt extrem de ușor de făcut. Și totuși, în ciuda simplității sale, există întotdeauna „trucuri” pentru a îmbunătăți rețeta. De exemplu, iată cum faci să nu se mai usuce clătitele pe margini.
Cine ar refuza o porție delicioasă de clătite? Fără dar și poate, este desertul aflat în topul preferințelor multor români, reprezentând gustul copilăriei, de care se bucurau de fiecare dată când era pus pe masă. Și probabil că este și cel mai ușor preparat de făcut, ai nevoie doar de timp și răbdare. Și totuși, în ciuda acestui fapt, apar întotdeauna trucuri pentru a le face de fiecare dată din ce în ce mai delicioase.
Spre exemplu, multe gospodine apelează cu încredere la o metodă pentru a scăpa de una dintre cele mai frecvente probleme cu care probabil majoritatea ne confruntăm: să nu se mai usuce pe margini. Astfel, dacă vrei să mănânci și să te răsfeți cu cele mai bune clătite, tot ce trebuie să faci este să uiți de zahăr, nelipsit din rețeta clasică. Acest ingredient este, de fapt, motivul pentru care clătitele se întăresc, iar când este prezent în compoziție, în momentul în care este pus pe foc, se va carameliza, cauzând uscarea marginilor.
Clătite fără zahăr
Iată ingredientele pentru cele mai bune clătite fără zahăr. Îți vor ieși 12 clătite și vei avea nevoie de următoarele:
250 grame de fîină
550 mililitri de lapte
trei ouă
40 de mililitri de ulei – poți folosi și unt topit
un parf de sare
semințele de la o păstaie de vanilie
Dacă alegi să faci clătite fără zahăr, acesta este cel mai potrivit desert pentru cei care țin dietă sau încearcă să își mențină silueta. De asemenea, gemurile și cremele pe care le folosește fiecare ca umplutură vor ține locul zahărului, așa că nu ai niciun motiv să îți faci griji că pierzi din aromă sau gust.