Marii bucătari adaugă griș în aluatul de clătite. Când vei afla de ce fac acest lucru, vei încerca și tu

Dacă am ieși pe stradă și am întreba românii care este desertul lor preferat, cu siguranță clătitele ar fi unul dintre răspunsurile pe care le-am auzi cel mai des! Acest desert este extrem de ușor de făcut, însă, în ciuda simplității sale, este unul dintre cele mai delicioase preparate pe care le vom gusta vreodată! Însă, asta nu înseamnă că nu există „trucuri” pentru a îmbunătăți rețeta! Iar pentru bucătarii de top, acest „truc” este puțin griș!

Puțin griș este secretul pentru clătitele perfecte
Puțin griș este secretul pentru clătitele perfecte

Probabil că fiecare dintre noi am mâncat, măcar și o singură dată în viață, câteva clătite! Acest desert este unul dintre preferatele românilor, putând fi combinat cu orice tip de gem, dulceață, ciocolată, ori, ca să fim sinceri, cam orice doriți! Versatil, ușor de preparat, delicios! Cum să nu devină atât de popular printre români când este un preparat la îndemâna absolut oricui? Însă, potrivit informațiilor oferite de către cei de la Playtech, în ciuda faimei clătitelor, rețeta încă mai poate fi îmbunătățită! Iar dacă am întreba bucătarii de top, este simplu! Trebuie doar să adăugăm puțin griș!

Dacă cumva vi s-a făcut poftă de câteva clătite citind acest articol, ei bine, să recapitulăm rapid rețeta, ca să puteți să treceți imediat la gătit! Tot ce vă trebuie sunt 3 ouă, 300 grame de făină, 300 ml de lapte, 250-300 ml de apă minerală, un praf de sare, arome (vanilie, coajă de lămâie, depinde de gust!), iar, la final, 50 ml de ulei pentru prăjit!

Grișul, ingredientul care poate transforma clătitele voastre

Modul de preparare este și el unul simplu, dar dacă tot am dat rețeta, de ce să ne oprim la jumătatea drumului? Tot ce trebuie să faceți este să puneți ingredientele într-un castron și să amestecați bine, până când totul este uniform și neted, fără urmă de cocoloașe! Apoi, turnați câte un polonic din acest amestec în tigaie, până prinde o culoare aurie pe margini!

Iar dacă vă întrebați unde intervine grișul, ei bine, rolul acestuia este de a opri clătitele din a se lipi de tigaie! Dacă compoziția de clătite este subțire, adăugați puțin griș, iar amestecul va prinde o consistență perfectă, care nu se va mai prinde de tigaia voastră!

image
image
image
image
image
image
zodii horoscop jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
Cum sa alegi cel mai potrivit invertor de sudura pentru proiectele tale DIY jpg
despartire iubire partener jpg
peninsula spa jpg jpeg
zodii meteoriti png
Credius click ro jpg
zodii pixabay jpg