De ce trebuie să pui unt în compoziția clătitelor. Trucul secret din bucătăria franceză

Știm că, clătitele, sunt una dintre cele mai iubite preparate de mic dejun sau deserturi rapide și delicioase. Acest desert este extrem de ușor de făcut, însă, în ciuda simplității sale, este unul dintre cele mai delicioase preparate pe care le vom gusta vreodată! Dar asta nu înseamnă că nu există „trucuri” pentru a îmbunătăți rețeta. Așadar, iată secretul bucătarilor francezi pentru cele mai gustoase clătite.

De ce trebuie să pui unt în compoziția clătitelor / Foto: Pixabay
De ce trebuie să pui unt în compoziția clătitelor / Foto: Pixabay

Clătitele au fost create de francezi și au devenit în scurt timp o delicatesă apreciată în întreaga lume. Deși este un desert simplu, care poate fi făcut de oricine, inclusiv de începători, de multe ori rezultatul nu este tocmai cel așteptat și există întotdeauna „trucuri” pentru a îmbunătăți rețeta. Vrei ca și clătitele tale să aibă gust unic și o aromă inconfundabilă? Iată secretul bucătarilor francezi.

Trucul secret din bucătăria franceză

Unul dintre trucurile francezilor pentru clătite foarte gustoase este adăugarea unei mici cantități de unt topit în compoziție. Totodată, aceștia nu pun nici zahăr în aluat. Astfel, le pot servi și cu umpluturi sărate, nu doar ca desert. Astfel, vei avea nevoie de:

-        3 ouă

-        250 g făină

-        500 ml lapte rece

-        un praf de sare

-        50 g unt topit și răcorit

-        esență de migdale

-        ulei pentru prăjit

-        gem sau cremă de ciocolată, pentru umplutură.

Primul pas este să cerni făina. Apoi, peste ea, pune ouăle întregi, praful de sare și o treime din lapte (neapărat rece și cât mai gras). Amesteci ingredientele și pui untul topit, pe care în prealabil l-ai răcit puțin. Ulterior, toarnă restul de lapte, puțin câte puțin, în timp ce amesteci. Este important să nu treci peste această etapă, pentru că altfel aluatul va avea cocoloașe.

După ce ai terminat de adăugat tot laptele, următorul pas este să pui esența de migdale. Lasă apoi aluatul în frigider timp de aproximativ 30 de minute. În acest fel se va îngroșa. Asigură-te că tigaia este foarte bine încinsă înainte de a turna compoziția. Apoi toarnă un strop de ulei și împrăștie-l în toată tigaia.

Toarnă câte un polonic de compoziție și distribui-o pe toată suprafața tigăii. Când observi că pe partea inferioară a clătitei (cea de pe tigaie) se formează pete maronii, atunci este momentul să o întorci. Procedează la fel și pe partea cealaltă. Repetă procesul până când termini toată compoziția. La final, poți servi clătitele cu gem, dulceață, cremă de ciocolată etc. Poți încerca ce combinație dorești.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
piept de pui jpeg
chiriac similea dauer jpeg
horoscop, zodii, stres jpg
Cei mai selecționați jucători din istoria României jpg
horoscop jpg
clatite japoneze 0 jpeg
NUPO   regim de slabire (2) jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net