Ce trebuie să știm înainte de a pregăti varza murată. Această cantitate de sare îi va da un gust bun și o textură perfectă

25 octombrie 2024 6:12   Rețete

În această perioadă din an, gospodinele din țara noastră se ocupă intens de pregătirea murăturilor, iar varza este preocuparea cu numărul unu, pentru cele mai multe dintre acestea. Pentru a pregăti o varză murată excelentă, perfectă pentru sarmale, cel mai important lucru pe care trebuie să îl știm este cât de multă sare trebuie, de fapt, să folosim!

De-a lungul țării există nenumărate rețete de varză murată, fiecare reușind să aducă un gust original și delicios acestui preparat tradițional. Desigur, trebuie să fim conștienți de faptul că gustul acesteia va avea un efect și asupra sarmalelor, sau a oricărui alt tip de mâncare ce folosește varză murată, însă, până la adăugarea altor ingrediente aromate, există un alt detaliu important!

Mai precis, este vorba despre cantitatea de sare pe care trebuie să o folosim la varza murată! Deși mulți dintre noi doar estimăm câtă sare să folosim, adevărul este că o cantitate greșită poate înmuia varza mult prea mult, pe lângă faptul că, evident, ea va avea și un gust mult prea sărat! Astfel, trebuie să știm că ideal este să utilizăm 50 de grame de sare, la fiecare litru de apă!

Câtă sare trebuie să folosim la varza murată

Desigur, nu doar cantitatea de sare este importantă, ci și tipul acesteia! Pentru varza murată, cât și pentru murături, în general, este ideal să utilizăm sare grunjoasă neiodată. Dacă vom apela la sarea obișnuită, iodată, aceasta va modifica textura murăturilor, făcându-le mult prea moi.

Iar pentru ca varza murată să nu dezvolte diferite bacterii care să o pună în pericol, este important să adăugăm un anumit ingredient care, pe lângă utilitatea sa practică, va oferi verzei și un gust deosebit! Este vorba despre hrean, care îi va da un gust bun și va menține o textură crocantă.

Trucurile pentru o varză murată delicioasă și frumoasă

Desigur, gospodinele cu experiență mai folosesc și alte trucuri, nu doar pentru a da verzei un gust bun, dar și pentru a se asigura că va avea un aspect vizual cât mai apetisant.

De exemplu, pentru ca acest preparat tradițional să aibă o culoare ușor mai galbenă, putem să punem alături de ea la murat și câteva boabe de porum! Iar alături de acestea, câteva felii de gutui vor avea un efect miraculos pentru gustul verzei murate!

Mai multe