Cea mai delicioasă prăjitură de toamnă. Rețeta care a făcut furori pe internet

26 octombrie 2024 12:35   Rețete

Prăjitura perfectă pentru toamnă. Se prepară ușor și este un adevărat deliciu pentru pofticioși. Gospodinele s-au îndrăgostit de această rețetă care a făcut furori pe internet, iar potrivit Cosânzenele Gătesc este gata în doar câțiva pași.

Ingredientele de care ai nevoie pentru prăjitura cu mere

O parte dintre ingredientele de care ai nevoie cu siguranță se găsesc în bucătăria oricui, însă s-ar putea să faci câteva cumpărături în plus.

- 600 g de crema de brânză clasică

- 200 g de smântână pentru gătit

 - 130 g de zahăr

- 120 g de faină

- 2 linguri de gris

- 4 ouă

- un pliculeț de praf de copt

- jumătate de linguriță de scorțișoară

- 6 mere dulci

Cum se prepară

Metoda de pregătire este simplă și rapidă. Astfel, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să speli merele, după care să le tai cuburi mari și să le pui în tigaie cu 2 linguri de zahăr. Se lasă la rumenit până în momentul în care încep să se înmoaie.

Între timp, se pregătește aluatul, iar pentru acest lucru ai nevoie de un singur bol și un mixer. Astfel, se amestecă crema de brânză cu ouăle, după care se adaugă treptat restul ingredientelor, mai exact: smântâna pentru gătit, zahărul, grisul, făina și praful de copt.

După ce merele sunt gata, jumătate dintre ele se pun în aluatul deja mixat. Adaugă ulterior scorțișoara, amestecă bine, după care pune întreaga compoziție într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Setează cuptorul la 190 de grade și pune tava la cuptor pentru aproximativ 60 de minute.

La final, tot ce trebuie să faci este să decorezi prăjitura cu restul de mere caramelizate amestecate cu scorțișoară și, opțional, câțiva biscuiți digestivi mărunțiți. Rezultatul este wow, iar gustul prăjiturii te va cuceri cu siguranță. De asemenea, desertul este potrivit pentru petreceri, zile onomastice, dar și pentru sărbătorile de iarnă.

Mai multe