Cea mai delicioasă supă de legume coapte. E ideală pentru zilele răcoroase și e plină de arome
Supa de legume coapte este perfectă pentru zilele de toamnă. Plină de arome, cremoasă și fără unt sau smântână, de post și extreeem de savuroasă! Iată cum se prepară.
Supă de legume coapte, o rețetă inedită
Cosânzenele gătesc au pregătit o nouă rețetă care a făcut furori pe internet. Supa de legume coapte, un preparat simplu, rapid și absolut delicios. Iată ingredientele de care ai nevoie:
- legume: 2 ardei, 3 roșii, un morcov, jumătate de rădăcină de țelină, jumătate de păstârnac, 3 cartofi, un dovlecel mai mic, o ceapă, o căpățână de usturoi
- ulei de dovleac
- sare și piper după gust
- supă de legume (sau apă) după preferințe (în funcție de cât de densă vreți să fie supa).
Metoda de preparare
Bucătăresele de excepție au explicat cum se prepară rețeta delicioasă. Se pare că metoda este destul de rapidă, iar preparatul va fi gata în doar câțiva pași.
„Curățăm, spălăm și tăiem legumele și le aranjăm pe o tavă de cuptor. Puteți pune orice legume doriți - cu cât mai multe, cu atât mai bune. Continuăm cu ulei de măsline. Este presat la rece în 24 de ore de la recoltare, nefiltrat și cu un gust bogat și delicios și poate fi folosit în salate, la prăjit sau la copt.
Băgăm la cuptorul preîncălzit la 190 de grade pentru 35-40 de minute. Legumele noastre s-au copt, așa că nu ne rămâne decât să le punem într-un vas, să adăugăm și sucul rămas în tavă, puțină supă (sau chiar apă) și să le blenduim.
Pentru și mai mult gust, folosim uleiul din semințe de dovleac crude. Continuăm cu sare și piper... și supă noastră este gata. Rezultatul? O bunătate ce-ți încălzește sufletul. Merge de minune cu pâine prăjită”, a explicat specialista în rețete culinare într-un clip video publicat pe pagina de TikTok Cosânzenele gătesc.