Cea mai mare greșeală pe care o fac gospodinele când pregătesc salata de boeuf. Ingredientul care o face să se strice mai repede
Nelipsita salată de boeuf, consumată la fiecare masă a sărbătorilor de iarnă, și nu numai, poate fi stricată cu ușurință dacă gospodinele adaugă un ingredient „greșit”. Greșala pe care multe dintre ele o fac, iar salata se strică mult prea devreme.
Pe lângă legumele și carnea de vită adăugate în salată, maioneza reprezintă pasul final. Multe gospodine care vor să își ușureze munca în bucătărie aleg maioneza cumpărată din comerț, însă fac o mare greșală, deoarece îi modifică gustul și nu rezistă foarte multe zile. Tocmai de aceea este recomandat să folosiți maioneză făcută în casă, iar salata o consumați în primele zile după ce ați pregătit-o.
Sfaturile lui Florin Dumitrescu pentru o salată de boeuf reușită
Chef Florin Dumitrescu a oferit sfaturi pentru o salată de boeuf reușită și extrem de gustoasă. Bucătarul atrage atenția: carnea și maioneza sunt mult mai importante decât restul ingredientelor. Iată cum o prepară juratul „MasterChef”.
Ingrediente salată de boeuf și maioneză de casă
- 4 ouă
- 300 g de pulpă de vită fiartă
- 300 g de cartofi fierți
- 150 g de morcovi fierți
- 80 g de mazăre fiartă
- 80 g de gogoșari murați
- 80 g de castraveți murați
- 400 ml de ulei de floarea-soarelui
- două linguri de muștar
- o lămâie
Mod de pregătire:
Bucătarul recomandă fierberea cărnii într-o oală cu dimensiuni potrivite pentru a-și păstra textura și aroma. Înainte de a fi tăiată, trebuie lăsată la răcit.
Legumele le fierbe întregi, apoi le lasă la răcit înainte de a le tăia. Bucătarul susține că uniformitatea cubulețelor nu este doar estetică, ci și funcțională, deoarece oferă o textură plăcută salatei.
Maioneza de casă o prepară din ouă, ulei de floarea-soarelui, muștar și lămâie. Stă la frigider până sunt gata toate ingredientele. Florin Dumitrescu urmează câțiva pași esențiali atunci când asamblează salata de boeuf: fiecare categorie de ingrediente trebuie să fie amestecată separat cu maioneza.
Începe cu murăturile: gogoșarii și castraveții murați, care se amestecă primii pentru a oferi un gust ușor acrișor. Apoi urmează mazărea, cartofii și morcovii, fiecare pe rând, iar la final adaugă carnea, pentru a menține savoarea și textura acesteia. Toate ingredientele trebuie să fie reci înainte de a fi combinate cu maioneza.