Cea mai tare rețetă de cotlete de miel în sos de miere cu balsamico. Chef Jakob Hausmann dezvăluie secretul pentru o mâncare delicioasă

1 mai 2024 16:16   Rețete
Ultima actualizare:

Chef Jakob Hausmann recomandă o super rețetă de Paște pentru pasionații de bucătărit: cotlete de miel în sos de miere cu balsamico. 

Nu este greu de pregătit, merită tot efortul iar rezultatul este unul delicios! Un preparat numai bun pentru masa de Paște!

Ingrediente pentru 4 persoane:

1 kg cotlete de miel

5 linguri ulei de măsline

2 căței usturoi

3 foi salvie

1 lingură rozmarin

3 linguri oțet balsamico

2 linguri miere

1/8 litru vin roșu

250 ml supă clară de legume

2 linguri smântână

Sare

Piper

Mod de preparare    

Cotletele de miel se spală rapid sub jet de apă rece şi se usucă cu hârtie absorbantă de bucătărie. Din ulei de măsline,  usturoi tocat fin, frunze de salvie şi de rozmarin proaspăt, piper şi sare se face o marinadă.

Cotletele se crestează, cu un cuţit bine ascuţit, de 2-3 ori la marginile cu grăsime, pentru ca la prăjit să nu se curbeze.

Cotletele se pun într-o formă  plată sau într-un castron şi se acoperă cu marinadă.

Se lasă să stea, acoperite, cel puţin 3 ore la loc răcoros.

Se scot cotletele din marinadă şi, fără a mai folosi altă grăsime, se prăjesc în tigaie cca. 3-5 minute pe fiecare parte, până capătă o culoare maroniu-aurie.   Se scot din tigaie şi se păstrează la cald.

Se scurge surplusul de grăsime din tigaie, apoi se pune din nou tigaia pe foc. Fondul rămas în tigaie se dizolvă cu oţet balsamico, amestecând continuu cu telul. Apoi se adaugă mierea şi vinul roşu. Se dă sosul în clocot, apoi se fierbe la foc moderat   cca. 5 minute. Se adaugă apoi  supa clară de legume şi se mai fierbe la foc moderat încă 10 minute.  Se adaugă smântâna, se amestecă bine, se condimentează cu sare şi piper. Se stinge focul, apoi se introduc cotletele în sos.

Se lasă cotletele câteva minute în sos, pentru a se impregna în sosul de miere şi balsamico.

Sugestie

Cotletele de miel în sos de miere şi balsamico trebuie să stea cel puţin 3 ore în marinadă, dar  pot fi pregătite şi cu o zi înainte şi lăsate să stea peste noapte, în vas acoperit,  la frigider.  

Mai multe