Cele mai simple și delicioase rețete de sushi. Sunt gata în doar 15 minute și sunt mai gustoase decât la restaurant
Ai poftă de sushi? Iată câteva rețete rapide, care te vor cuceri fără îndoială. În doar 15 minute, vei avea în farfurie cel mai delicios preparat japonez.
Cea mai simplă rețetă de sushi
Sushi nu este deloc greu de preparat. Astfel că, am pregătit câteva rețete pentru pofticioșii și gospodinele care nu vor să petreacă mult timp în bucătărie. Pentru a prepara rulouri de sushi ai nevoie de:
225 g orez japonez nefiert cu bobul scurt
½ unagi, la grătar
½ castravete
½ pachet de sakura denbu sau furikake ca alternativă
2 foi de sushi
10 ml oțet de orez
Modul de preparare este cât se poate de simplu. Se taie castraveții, apoi se pune foaia pe covorașul de bambus și se adaugă orezul, care se întinde uniform pe foaie. Important de menționat este că se lasă neapărat o fâșie de 2 cm de-a lungul părții superioare. Urmează să le rulăm. Astfel, țineți partea de jos a covorașului de bambus și rotogoliți până când se înfășoară. La final, tăiați sushi-ul în bucăți de dimensiuni egale cu un cuțit subțire și ascuțit.
Ruladă cu orez și crab
Pentru rulada de orez și crab aveți nevoie de:
540g de orez sushi
255g de carne de crab
42 g de maioneză
Un sfert de castravete
1 avocado
Un sfert de lămâie
16 g de semințe de susan alb prăjite
foi de sushi
Metoda de preparare este la fel de simplă ca cea din prima rețetă. Astfel, într-un bol se amestecă carnea de crab cu maioneza, iar apoi se decojește castravetele și se îndepărtează semințele din interior. Acesta se taie fâșii de aceeași lungime cu foile de sushi. În continuare, curățăm un avocado de coajă și scoatem sâmburele, iar ulterior îl tăiem în felii groase și stoarcem sucul de lămâie peste ele. Foaia de sushi se împarte în două jumătăți, iar una dintre ele se așează pe covorașul de bambus, cu partea lucioasă în jos.
Pe foaie se întinde uniform 135 de grame de orez, iar ulterior se presară câteva semințe de susan pe orez. Foaia nori se întoarce, astfel încât orezul să fie așezat pe covorașul de bambus. Carnea de crab, castravetele și avocado se pun pe partea de jos a foii. De asemenea, rularea și tăierea sushi-ului se face la fel ca în rețeta anterioară, potrivit The Independent.