Cele mai simple şi gustoase paste carbonara. Reţeta lui Adi Hădean

29 decembrie 2021 9:13   Rețete

Ţie poftă de ceva bun, simplu şi rapid? Adi Hădean are o reţetă perfectă: paste carbonara.

Pentru reţeta de paste carbonara a celebrului chef Adi Hădean, ai nevoie de nişte slană, pe care să o faci jumări, 4 gălbenuşruri, un ou, pecorino (care poate fi înlocuită cu grana sau parmezan), paste, piper.

Adi Hădean a explicat întreaga reţetă pas cu pas: slana se face jumări, apoi se amestecă cele patru gălbenuşuri cu oul întreg piper, şase-şapte linguri de brânză rasă şi un degetar de apă rece. 

"Carbonara, varianta simplă: slana cuburi, la topit în tigaie, să faci jumări (știu, guanciale, bla bla, I don’t care). Dacă are și un pic de fum și o linie de macră prin ea, cu atât mai bine. Aduni 4 gălbenușuri și un ou întreg, le bați cu un pic de piper, razi în ele pecorino, dacă ai. Dacă nu, nu mori nici de la grana sau parmezan. Razi, chiar dacă te doare mâna un pic. Cam 6-7 linguri cu vârf. amesteci cu ouăle și adaugi un degetar de apă rece în amestec", a scris bucătarul pe pagina sa de Instagram. 

Se pun apoi pastele la fiert. O dată ce sunt gata, se pun în tigaie cu jumările şi două-trei linguri de apă şi se amestecă bine, până sosul devin cremos. Se lasă amestecul un minut să se răcească, iar apoi se pune în combinaţia de ouă şi brânză. 

"Pui pastele la fiert. eu aleg spaghetti cel mai des, că-mi plac. Când sunt fierte pastele, aduci iar la cald jumările cu tot cu grăsimea lor, adaugi pastele și două-trei linguri din apa lor, apoi amesteci bine, cum ai face la risotto. O să vezi că se alifiază sosul în tigaie și devine cremos. Iei tigaia cu pastele de pe foc, o lași un minut să-i scadă temperatura, apoi torni pastele în bolul (mare, sper) în care ai amestecat ouăle și brânza. Amesteci repede și temeinic și o să ai o minune de sos îmbrăcând pastele, și câte o jumară ici-colea. Cu plăcere", a completat Adi Hădean.

Mai multe