Cinci plante pe care trebuie să le pui la castraveții murați pentru a-i păstra crocanți luni de zile! Mai mult, nu vor face nici floare

15 octombrie 2024 2:00   Rețete

În această perioadă a anului, cele mai multe gospodine din țara noastră se vor ocupa de pregătirea murăturilor pentru iarnă. Iar deși acest proces poate părea a fi unul destul de simplu, adevărul este că există nenumărate trucuri pe care trebuie să le știm, pentru ca murăturile noastre să fie mai gustoase și să nu prindă floare.

Cele mai bune rețete de murături sunt cele în care vom găsi pe lista ingredientelor câteva plante aromatice și condimente tradiționale. Acestea nu doar că oferu un gust mai complex și intens murăturilor, dar pot împiedica și apariția bacteriilor ce vor face murăturile să prindă floare.

Iar poate cel mai comun ingredient, atunci când vine vorba despre castraveții murați, sunt frunzele de vișin! Dartorită faptului că acestea conțin taninuri, ele vor fi extrem de importante pentru menținerea unei texturi crocante a castraveților!

Ingredientele cruciale pentru castraveții murați

Pe această listă de ingrediente importante se numără și cimbrul și mărarul. Acestea nu doar că vor oferi o aromă mai intensă și mai gustoasă castraveților, dar mărarul poate fi util și pentru a împiedica apariția florii.

Desigur, nu trebuie să uităm nici de frunzele de hrean, care pe lângă faptul că vor menține castraveții mult mai crocanți, au și nenumărate proprietăți antibacteriene. Astfel, aceste ingrediente simple, tradiționale, nu trebuie să lipsească din murăturile noastre, în această toamnă.

Cantitatea de sare poate fi crucială

Un alt ingredient extrem de important pentru castraveții murați, de care nu foarte mulți români știu, sunt frunzele de stejar. La fel precum cele de vișin, acestea conțin și ele taninuri, care vor menține fermintatea castraveților noștri.

Iar atunci când vine vorba despre cantiatea de sare pe care trebuie să o folosim, trebuie să știm că aceasta poate fi mult mai importantă decât am crede! La un litru de apă, este indicat să folosim undeva între 30 și 40 de grame de sare. Aceasta este importantă pentru a menține castraveții proaspeți și crocanți, chiar și pe o perioadă mai lungă.

Mai multe