Clătite pufoase cu mere, cel mai delicios desert de toamnă. Se prepară ușor și ai nevoie doar de câteva ingrediente
Clătitele se numără printre cele mai delicioase deserturi, însă ai încercat vreodată rețeta cu mere? În ultima vreme, preparatul a făcut înconjurul rețelelor de socializare, iar cei care le-au gustat, au rămas plăcut impresionați. Se prepară ușor, iar aspectul este de-a dreptul fabulos.
Ingredientele de care ai nevoie pentru clătitele cu mere
Lista cu ingrediente nu este deloc amplă, iar multe dintre ele se află deja în bucătăria oricărei gospodine. Astfel, ai nevoie de:
-2 ouă
-400 ml de lapte
-350 de grame de făină
-vanilie
-un vârf de linguriță de praf de copt
-scorțișoară (după preferință)
-2-3 mere mari și dulci
-topping: zahăr brun și scorțișoară
Cum se prepară clătitele cu mere. O rețetă genială pentru pofticioși
Clătitele cu mere au devenit virale și au făcut furori printre pofticioși. Cea mai „furată” rețetă este cea de pe cosânzenele.gătesc, iar modul de preparare este extrem de simplu. Preparatul de toamnă îți va impresiona cu siguranță musafirii, datorită aluatului pufos și aromat, dar și a interiorului de măr plin de savoare. Mai mult, acesta este ideal atât pentru micul dejun, cât și ca desert, când pofta de dulce nu poate fi stăpânită.
Începem cu aluatul de clătite, care se prepară după metoda clasică. Astfel, batem bine ouăle, iar ulterior le amestecăm cu laptele călduț, puțină vanilie, făina și praful de copt, dar și scorțișoara măcinată. Merele se taie rondele, cât mai subțiri, iar apoi se scot semințele.
Le trecem prin aluat și le punem la prăjit în ulei încins pe fiecare parte. După ce s-au rumenit, acestea se scot pe o farfurie tapetată cu șervețele pentru a elimina excesul de grăsime. Important de menționat este faptul că trebuie să dăm merele prin zahăr brun și scorțișoară cât timp sunt fierbinți. Desertul este gata, iar rezultatul este cu adevărat wow. Îl poți prepara rapid ori de câte ori ai invitați la masă, dar și atunci când nu ai chef să petreci prea mult timp în bucătărie.