Secretul pentru clătitele moi și pufoase. Ingredientul care le va face mai bune ca niciodată e în frigider

Clătitele sunt o rețetă pe care o iubim cu toții, iar pe lângă faptul că sunt delicioase, sunt și foarte ușor de făcut. Însă, dacă vrem ca ele să rămână moi și pufoase mai mult timp, este important să nu uităm de un ingredient secret atunci când le pregătim!

Puțin iaurt va păstra clătitele moi / foto: Pixabay
Puțin iaurt va păstra clătitele moi / foto: Pixabay

Cei mai mulți dintre noi putem spune că suntem mari fani ai clătitelor. Această rețetă este una extrem de versatilă, iar alături de banala clătită putem pune, practic, mai orice! De la gem și ciocolată, până la brânză și carne, există nenumărate moduri în care putem pregăti clătitele. Însă, cu siguranță că știm deja că acestea se vor confrunta rapid cu o problemă neplăcută!

Mai precis, după câteva ore, mai ales dacă sunt băgate înfrigider, ele se vor întări! Din fericire, acest lucru este ușor de evitat, iar tot ce ne trebuie este un ingredient banal!

Ingredientul secret pentru clătite delicioase

Pentru a pregăti câteva clătite nu ne trebuie decât 200 de grame de făină, două lingurițe de praf de copt, jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu, puțină sare, două ouă mari, 250 ml de lapte, cât și două linguri de unt topit (putem folosi și ulei).

Alături de aceste ingrediente mai putem folosi, dacă vrem, o linguriță de esență de vanilie, cât și două linguri de zahăr. Iar în privința ingredientului secret care va împiedica clătitele din a se întări, este vorba despre 150 de grame de iaurt natural!

Cum pregătim clătitele

Pentru a pregăti clătitele, primul pas pe care trebuie să îl facem este să amestecăm într-un bol făina cu praful de copt bicarbonatul de sodiu, sarea, cât și alături de zahăr, dacă îl folosim. În alt bol vom bate ouăle până când devin omogene, apoi adăugăm laptele, iaurtul, untul topit, cât și esența de vanilie. Toate aceste ingrediente trebuie amestecate foarte bine.

Pasul următor este să turnăm amestecul de ingrediente lichide peste cel uscat, iar apoi să amestecăm ușor, până când aluatul devine unul omogen. Mai departe vom încălzi o tigaie, în care vom pune și puțin ulei, sau unt.

Tot ce trebuie să facem în continuare este să turnăm un polonic de aluat în tigaie, iar atunci când încep să apară bule la suprafață, putem întoarce clătita. Ea trebuie ținută cel mult două minute în tigaie, până când devine aurie.

La final, vom avea clătite delicioase, care nu se vor mai întări în frigider, datorită iaurtului!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop shutterstock 440905510 jpg
horoscop saptamana 30 august   5 septembrie webp
pickles 700059 1280 jpg
snitele istock jpg
pilaf cu rosii jpeg
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
index webp
6 Camara muraturi a marin jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net