Ingredientul secret folosit de Radu Anton Roman la zacuscă! Mâncarea va fi mai delicioasă ca niciodată

Zacusca se numără, fără doar și poate, printre rețetele cele mai îndrăgite din țara noastră, iar o bună parte din popularitatea ei se datorează faptului că este și foarte ușor de pregătit! Însă, chiar dacă nu este o mâncare prea dificilă, zacusca tot ascunde unele secrete! Iar Radu Anton Roman obișnuia să folosească o legumă anume pentru a da un gust special zacuștii!

Radu Anton Roman folosea ardei iuți la zacuscă
Radu Anton Roman folosea ardei iuți la zacuscă

Dacă cineva ne-ar ruga să enumerăm câteva preparate tradiționale românești, cu siguranță că cei mai mulți dintre noi vom pomeni destul de curând și zacusca! Această mâncare delicioasă de vinete nu doar că are un gust foarte bun, dar este și foarte simplu de făcut!

Însă, în ciuda popularității de care se bucură, zacusca încă ascunde unele secrete care o pot face chiar mai bună decât în mod obișnuit! Iar Radu Anton Roman folosea o legumă anume pentru a schimba complet gustul acestui preparat gustos!

Ardeiul iute este ingredientul secret din zacuscă

Dacă vrem să pregătim această rețetă de zacuscă tot ce trebuie să avem la dispoziție sunt 3 kilograme de vinete, 3 kilograme de gogoșari, 3 kilograme de roșii, 2 kilograme de ceapă, 10 ardei capia, 750 ml de ulei, cât și o căpățână de usturoi.

Iar pe lângă aceste ingrediente, mai putem folosi și sare, boia, piper și nu în ultimul rând, ingredientul secret folosit de Radu Anton Roman, doi ardei iuți!

Cum pregătim o zacuscă delicioasă

Primul pas, desigur, este să coacem vinetele pe plită, iar apoi să le curățăm bine de coajă. Ele trebuie lăsate la scurs vreme de două, sau chiar trei ore. Mai departe urmează să spălăm gogoșarii, ardeii cât și ceapa, care va trebui și tocată mărunt, apoi pusă la călit în ulei.

Vinetele vor fi și ele puse la călit, alături de roșii, iar totul trebuie lăsat la foc mic, într-un vas acoperit, vreme de o oră. Desigur, trebuie să amestecăm totul cât mai des, pentru ca zacusca să nu se prindă.

Acum este indicat să adăugăm și usturoiul, sarea, cât și piperul. Din acest punct, zacusca mai trebuie să fiarbă foarte puțin.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pickles 700059 1280 jpg
snitele istock jpg
pilaf cu rosii jpeg
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
index webp
6 Camara muraturi a marin jpg
tochitura moldoveneasca jpeg
horoscop saptamana 30 august   5 septembrie webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net