Prețul cafelei și al ciocolatei poate crește începând de anul viitor! Care este motivul scumpirilor

Deja înaintăm tot mai mult în cea de-a doua jumătate a anului, iar odată ce va sosi data de 1 ianuarie, mulți dintre noi ne putem confrunta cu o surpriză extrem de neplăcută. Este vorba despre faptul că banala cafea, cât și cacao, vor urma să aibă prețuri mult mai mari decât acum.

Cafeaua și ciocolata se pot scumpi de la 1 ianuarie
Cafeaua și ciocolata se pot scumpi de la 1 ianuarie

Două produse extrem de populare urmează să se scumpească începând cu anul următor, spre nemulțumirea a milioane, poate chiar miliarde de oameni, de-a lungul globului.

Din cauza intrării în vigoare a directivei Uniunii Europene în privința defrișărilor, producătorii din America Latină se tem că le va fi imposibil să își vândă produsele de-a lungul continentului nostru, odată cu 1 ianuarie 2025.

Odată cu finalul acestui an, o directivă UE împotriva defrișărilor va obliga companiile ce aduc produse în cele 27 de state membre ale Uniunii să dovedească faptul că lanțurile lor de aprovizionare nu sunt responsabile de distrugerea prădurilor. Din cauza popularității imense a cafelei, cât și a ciocolatei, zonele tropicale au fost afectate de defrișări uriașe.

Ce se va întâmpla cu prețul cafelei de anul viitor

În acest an, exporturile din Brazilia au crescut cu aproape 65%, față de anul trecut. Această țară din America de Sud este cel mai mare producător de cafea la nivel mondial, iar alături de Brazilia, exporturile din Uganda și Vietnam au crescut simțitor.

Țări precum Brazilia se pot orienta către China, pentru exporturile de cafea. În anul 2022, China se afla tocmai pe locul 22, atunci când vine vorba despre destinațiile către care brazilia exporta cafea, însă astăzi, țara din Asia de Est se află pe locul 6.

Schimbarea care poate afecta prețul cafelei și al ciocolatei

Acum, se livrează cât mai multă cafea în Uniunea Europeană, înainte ca noua directivă privind defirșările să intre în vigoare. Cu toate acestea, odată ce noua cerință a autorităților va începe să fie aplicată, este posibil ca prețul acestor produse să crească.

Producătorii din Guatemala deja fac eforturi pentru a demonstra faptul că implementează practici ecologice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
sacalul poza mare jpg
bangkok shutterstock 1908221836 jpg
ADIDDB cercetare dezvoltare inovare testare drone 11 result webp
cana cafe istock jpg
casa le fin california jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net